Un mousse de ciocolata foarte usor de facut , cu o textura pufoasa si foarte usoara.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, adaugand zaharul gradual;
Se topeste ciocolata la baie de aburi, la o temperatura joasa ;
Se incalzeste frisca lichida;
Cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se transfera intr-un bol mare, se toarna peste frisca incalzita, lichiorul,si se pune un praf de sare.Se amesteca putin;
Se incorporeaza cu o spatula cu grija spuma tare in ciocolata, gradual si cu miscari largi;
Dupa ce s-a incorporat toata spuma, se iau 2 sau 3 pahare si se umplu, se decoreaza dupa preferinta.
Se tine la frigider cel putin 1 ora inainte de servire.
Ingrediente
Indicații
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, adaugand zaharul gradual;
Se topeste ciocolata la baie de aburi, la o temperatura joasa ;
Se incalzeste frisca lichida;
Cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se transfera intr-un bol mare, se toarna peste frisca incalzita, lichiorul,si se pune un praf de sare.Se amesteca putin;
Se incorporeaza cu o spatula cu grija spuma tare in ciocolata, gradual si cu miscari largi;
Dupa ce s-a incorporat toata spuma, se iau 2 sau 3 pahare si se umplu, se decoreaza dupa preferinta.
Se tine la frigider cel putin 1 ora inainte de servire.