Mousse de ciocolată

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Mousse de ciocolată albă și neagră, cremos și ciocolatos, perfect să împace o zi de luni, o zi ploioasă de toamnă, o zi în care te-ai trezit cu fața la cearceaf sau să-ți ofere bucurie în orice fel de zi. Bineînțeles, se poate face doar de ciocolată albă sau de ciocolată neagră, dar are mai mult farmec așa, în 2 culori.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp total15 minute

Ingrediente:

 150 gr ciocolată neagră
 150 gr ciocolată albă
 un praf de sare
 1 tsp vanilie
 1 tbsp cafea măcinată
 1 tsp esență de cocos
 500 ml smântână pentru frișcă
 4 albușuri
 120 gr zahăr pudră
 50 gr zmeură sau coacăze roșii

Mod de preparare:

1

Ciocolata neagră se pune la foc, într-un bol, deasupra unei cratițe cu apă, împreună cu 250 ml de smântână pentru frișcă, o linguriță de vanilie și un praf de sare. Odată ce ciocolata s-a topit, adaugă și cafeaua și ia de pe foc.

2

Prin același proces, se topește și ciocolata albă cu 250 ml de smântână pentru frișcă, o linguriță de esență de cocos și un praf de sare.

3

Cât cremele de ciocolată se răcesc, se bat albușele de ou spumă, iar când spuma de ou s-a întărit, se adaugă zahărul, lingură cu lingură, până rezultă o bezea pufoasă și lucioasă.

4

Se incorporează treptat o jumătate din bezea în crema de ciocolată neagră, iar apoi se golește în boluri. Atenție să nu umpleți bolurile și să rămână loc și pentru spuma de ciocolată albă.

5

Mai apoi, se incorporează în jumătatea de bezea rămasă crema de ciocolata albă și se amestecă încet, cu o spatulă, de la exterior spre interior. Se golește spuma în boluuri, peste stratul de ciocolată neagră, iar apoi se lasă mousse-ul 1-2 ore la frigider și se servește cu zmeură proaspătă sau coacăze roșii deasupra.

Ingrediente

 150 gr ciocolată neagră
 150 gr ciocolată albă
 un praf de sare
 1 tsp vanilie
 1 tbsp cafea măcinată
 1 tsp esență de cocos
 500 ml smântână pentru frișcă
 4 albușuri
 120 gr zahăr pudră
 50 gr zmeură sau coacăze roșii

Indicații

1

Ciocolata neagră se pune la foc, într-un bol, deasupra unei cratițe cu apă, împreună cu 250 ml de smântână pentru frișcă, o linguriță de vanilie și un praf de sare. Odată ce ciocolata s-a topit, adaugă și cafeaua și ia de pe foc.

2

Prin același proces, se topește și ciocolata albă cu 250 ml de smântână pentru frișcă, o linguriță de esență de cocos și un praf de sare.

3

Cât cremele de ciocolată se răcesc, se bat albușele de ou spumă, iar când spuma de ou s-a întărit, se adaugă zahărul, lingură cu lingură, până rezultă o bezea pufoasă și lucioasă.

4

Se incorporează treptat o jumătate din bezea în crema de ciocolată neagră, iar apoi se golește în boluri. Atenție să nu umpleți bolurile și să rămână loc și pentru spuma de ciocolată albă.

5

Mai apoi, se incorporează în jumătatea de bezea rămasă crema de ciocolata albă și se amestecă încet, cu o spatulă, de la exterior spre interior. Se golește spuma în boluuri, peste stratul de ciocolată neagră, iar apoi se lasă mousse-ul 1-2 ore la frigider și se servește cu zmeură proaspătă sau coacăze roșii deasupra.

Note

Mousse de ciocolată