Mousse de ciocolată albă și neagră, cremos și ciocolatos, perfect să împace o zi de luni, o zi ploioasă de toamnă, o zi în care te-ai trezit cu fața la cearceaf sau să-ți ofere bucurie în orice fel de zi. Bineînțeles, se poate face doar de ciocolată albă sau de ciocolată neagră, dar are mai mult farmec așa, în 2 culori.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ciocolata neagră se pune la foc, într-un bol, deasupra unei cratițe cu apă, împreună cu 250 ml de smântână pentru frișcă, o linguriță de vanilie și un praf de sare. Odată ce ciocolata s-a topit, adaugă și cafeaua și ia de pe foc.
Prin același proces, se topește și ciocolata albă cu 250 ml de smântână pentru frișcă, o linguriță de esență de cocos și un praf de sare.
Cât cremele de ciocolată se răcesc, se bat albușele de ou spumă, iar când spuma de ou s-a întărit, se adaugă zahărul, lingură cu lingură, până rezultă o bezea pufoasă și lucioasă.
Se incorporează treptat o jumătate din bezea în crema de ciocolată neagră, iar apoi se golește în boluri. Atenție să nu umpleți bolurile și să rămână loc și pentru spuma de ciocolată albă.
Mai apoi, se incorporează în jumătatea de bezea rămasă crema de ciocolata albă și se amestecă încet, cu o spatulă, de la exterior spre interior. Se golește spuma în boluuri, peste stratul de ciocolată neagră, iar apoi se lasă mousse-ul 1-2 ore la frigider și se servește cu zmeură proaspătă sau coacăze roșii deasupra.
Ingrediente
Indicații
Ciocolata neagră se pune la foc, într-un bol, deasupra unei cratițe cu apă, împreună cu 250 ml de smântână pentru frișcă, o linguriță de vanilie și un praf de sare. Odată ce ciocolata s-a topit, adaugă și cafeaua și ia de pe foc.
Prin același proces, se topește și ciocolata albă cu 250 ml de smântână pentru frișcă, o linguriță de esență de cocos și un praf de sare.
Cât cremele de ciocolată se răcesc, se bat albușele de ou spumă, iar când spuma de ou s-a întărit, se adaugă zahărul, lingură cu lingură, până rezultă o bezea pufoasă și lucioasă.
Se incorporează treptat o jumătate din bezea în crema de ciocolată neagră, iar apoi se golește în boluri. Atenție să nu umpleți bolurile și să rămână loc și pentru spuma de ciocolată albă.
Mai apoi, se incorporează în jumătatea de bezea rămasă crema de ciocolata albă și se amestecă încet, cu o spatulă, de la exterior spre interior. Se golește spuma în boluuri, peste stratul de ciocolată neagră, iar apoi se lasă mousse-ul 1-2 ore la frigider și se servește cu zmeură proaspătă sau coacăze roșii deasupra.