MUSACA CU CARNE DE PORC

Autorroxenneskitchen
DificultateÎncepător

Atunci când stăm acasă și vrem să gătim ceva bun bunuț de tot ! 🙂

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 25 minute

Ingrediente:

 1 kg carne tocată de porc
 10 cartofi mari
 2 cepe
 2 morcovi
 1 conservă roșii decojite
 1 legătură pătrunjel
 200 gr smântână
 200 gr cașcaval
 2 ouă
 boia dulce - după gust
 oregano/rozmarin/sare/piper/cimbru - după gust

Mod de preparare:

1

Într-un wok am pus ceapa și morcovul (mărunțite în chopper) cu puțin ulei și le-am călit cam 2 minute. Am adăugat carnea și amestecăm până aceasta se face albă. Atunci adăugăm condimente și conserva de roșii. Mai amestecăm 5 minute și adăugăm cam 200-250 ml apă. Lăsăm aproximativ 1 oră să fiarbă și mai amestecăm compoziția din când în când.

2

Între timp, tăiem cartofii felii subțiri și îi punem la prăjit. Nu prea mult deoarece oricum îi vom introduce în cuptor. După ce i-am prăjit, îi lăsăm să se răcească puțin și începem să îi punem puțin suprapuși în tavă (eu am folosit o formă de ceramică). Compoziția de carne trebuie să fie gata!

3

Jumătate din compoziție o adăugăm peste cartofi și o aranjăm frumos cât să acopere toți cartofii. Mai adăugăm 1 strat de cartofi, încă 1 strat de carne și ultimul strat de cartofi. Deasupra vom pune compoziția de cascaval (ras) cu smântână și ouă pe care le-am amestecat într-un castron. După ce am turnat și această compoziție, punem la cuptor aproximativ 20 minute la 180 grade până se rumenește.
Poftă bună !

Ingrediente

 1 kg carne tocată de porc
 10 cartofi mari
 2 cepe
 2 morcovi
 1 conservă roșii decojite
 1 legătură pătrunjel
 200 gr smântână
 200 gr cașcaval
 2 ouă
 boia dulce - după gust
 oregano/rozmarin/sare/piper/cimbru - după gust

Indicații

1

Într-un wok am pus ceapa și morcovul (mărunțite în chopper) cu puțin ulei și le-am călit cam 2 minute. Am adăugat carnea și amestecăm până aceasta se face albă. Atunci adăugăm condimente și conserva de roșii. Mai amestecăm 5 minute și adăugăm cam 200-250 ml apă. Lăsăm aproximativ 1 oră să fiarbă și mai amestecăm compoziția din când în când.

2

Între timp, tăiem cartofii felii subțiri și îi punem la prăjit. Nu prea mult deoarece oricum îi vom introduce în cuptor. După ce i-am prăjit, îi lăsăm să se răcească puțin și începem să îi punem puțin suprapuși în tavă (eu am folosit o formă de ceramică). Compoziția de carne trebuie să fie gata!

3

Jumătate din compoziție o adăugăm peste cartofi și o aranjăm frumos cât să acopere toți cartofii. Mai adăugăm 1 strat de cartofi, încă 1 strat de carne și ultimul strat de cartofi. Deasupra vom pune compoziția de cascaval (ras) cu smântână și ouă pe care le-am amestecat într-un castron. După ce am turnat și această compoziție, punem la cuptor aproximativ 20 minute la 180 grade până se rumenește.
Poftă bună !

Note

MUSACA CU CARNE DE PORC