fbpx

Musaca cu cartofi ,cașcaval și carne tocata

Autorbleau.corina
DificultateIntermediar

Când vin pe la și mei,mama mereu ne întreabă ce vrem sa ne gătească și de fiecare data spunem:ce vrei tu mami.Si asta pentru că mâncarea de acasă este cea mai buna,făcută cu suflet și bucurie.Asa că astăzi vă pregătesc musaca,o mâncare nelipsita din bucătăria mamei,ce-mi aduce aminte de casa.

ShareSalvează
Produce10 PorțiiTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră 45 mins

Ingrediente:

 700 g Carne tocata de porc sau vita
 200 g Smântână
 2 Oua
 2 Morcovi
 2 Cepe tocate marunt
 1 Conserva de sos de rosii
 1 linguri(ă) Mărar
 1 oz Condimente carne tocata
 1 linguriță(e) Sare
 ½ linguriță(e) Piper
 4 Ulei
 10 Cartofi
 150 g Cascaval feliat subtire
 ½ linguriță(e) Patrunjel

Mod de preparare:

1

Incepem prin a toca ceapa mărunt și a da pe răzătoare cei doi morcovi.Dupa ce ați tocat ceapa ,se pune in tigaie adâncă încinsa in prealabil sau o cratiță,suficientă cat să încapă și carnea ulterior.

2

După ce ați pus ceapa la calit,curățați cartofii și îi tăiați rondele,aproximativ un cm grosime și puneți o oala la încălzit pt a.i fierbe.Nu trebuie sa fie fierți de tot pt a evita riscul de a se rupe când îi scoateți din oala.Pe langa aceasta,vor mai sta și la cuptor și se vor face suficient de bine.O alta varianta ar fi rondelele prăjite,iese gustos,dar cu puțin mai multe calorii.

3

După ce ceapa a început sa devina aurie și ați pus la fiert cartofii,adăugați morcovii până când se călește suficient cu ceapa.

4

Când ceapa și morcovii sunt gata,se adaugă și carnea,amestecând continuu 2-3 minute,până devine alba.

5

După ce carnea este gata,adăugați condimentele pentru carne,petrunjelul,sarea și piperul după gust și opțional o jumătate de linguriță de boia dulce.

6

Când carnea este gata,puneți și sucul de roșii să fierba cu carnea pentru aproximativ 5-10 minute .

7

În același timp ar trebui sa fie gata și cartofii,îi scurgeți și luați o tava pentru a adăuga toate cele de sus.

8

Cartofii fiind subțiri,sunt suficiente pentru 3 straturi de cartofi și 2 de carne,sau 2 de cartofi și 2 de carne ,în funcție de tava.Primul strat este de cartofi,apoi un strat cu aceeași grosime de carne.

9

Peste carne se adaugă jumătate din cașcaval,felii sau ras,și în același mod se adaugă celelalte straturi de cartofi și carne.

10

Când ați umplut tava,se baga la cuptor,la foc mediu,pentru aproximativ 40 min.

11

Când musacaua este aproape gata,pregătiți un bol,unde veți amesteca cele 2 oua,împreună cu smântâna și mărarul tocat.Mararul se poate adăuga și deasupra,când se scoate din cuptor.

Turnati amestecul peste musaca și mai lăsați 5-10 minute până se rumenește deasupra.

Sper că o să vă placa și că o să vă ducă cu gândul la mâncarea de acasă.

Pofta buna va doresc !

Ingrediente

 700 g Carne tocata de porc sau vita
 200 g Smântână
 2 Oua
 2 Morcovi
 2 Cepe tocate marunt
 1 Conserva de sos de rosii
 1 linguri(ă) Mărar
 1 oz Condimente carne tocata
 1 linguriță(e) Sare
 ½ linguriță(e) Piper
 4 Ulei
 10 Cartofi
 150 g Cascaval feliat subtire
 ½ linguriță(e) Patrunjel

Direcții

1

Incepem prin a toca ceapa mărunt și a da pe răzătoare cei doi morcovi.Dupa ce ați tocat ceapa ,se pune in tigaie adâncă încinsa in prealabil sau o cratiță,suficientă cat să încapă și carnea ulterior.

2

După ce ați pus ceapa la calit,curățați cartofii și îi tăiați rondele,aproximativ un cm grosime și puneți o oala la încălzit pt a.i fierbe.Nu trebuie sa fie fierți de tot pt a evita riscul de a se rupe când îi scoateți din oala.Pe langa aceasta,vor mai sta și la cuptor și se vor face suficient de bine.O alta varianta ar fi rondelele prăjite,iese gustos,dar cu puțin mai multe calorii.

3

După ce ceapa a început sa devina aurie și ați pus la fiert cartofii,adăugați morcovii până când se călește suficient cu ceapa.

4

Când ceapa și morcovii sunt gata,se adaugă și carnea,amestecând continuu 2-3 minute,până devine alba.

5

După ce carnea este gata,adăugați condimentele pentru carne,petrunjelul,sarea și piperul după gust și opțional o jumătate de linguriță de boia dulce.

6

Când carnea este gata,puneți și sucul de roșii să fierba cu carnea pentru aproximativ 5-10 minute .

7

În același timp ar trebui sa fie gata și cartofii,îi scurgeți și luați o tava pentru a adăuga toate cele de sus.

8

Cartofii fiind subțiri,sunt suficiente pentru 3 straturi de cartofi și 2 de carne,sau 2 de cartofi și 2 de carne ,în funcție de tava.Primul strat este de cartofi,apoi un strat cu aceeași grosime de carne.

9

Peste carne se adaugă jumătate din cașcaval,felii sau ras,și în același mod se adaugă celelalte straturi de cartofi și carne.

10

Când ați umplut tava,se baga la cuptor,la foc mediu,pentru aproximativ 40 min.

11

Când musacaua este aproape gata,pregătiți un bol,unde veți amesteca cele 2 oua,împreună cu smântâna și mărarul tocat.Mararul se poate adăuga și deasupra,când se scoate din cuptor.

Turnati amestecul peste musaca și mai lăsați 5-10 minute până se rumenește deasupra.

Sper că o să vă placa și că o să vă ducă cu gândul la mâncarea de acasă.

Pofta buna va doresc !

Musaca cu cartofi ,cașcaval și carne tocata