O rețeta populara și iubita de romani.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o cratiță punem uleiul, ceapa și morcovul și le lasam 10 minute la călit.
Peste legumele călite punem carnea și amestecam pana ce se albeste.
Când carnea s-a albit punem sarea, piperul, boiaua, sucul de roșii și putina apa.
Lasam sa fiarbă sosul pentru aproximativ 1 ora.
Într-o tava, așezăm cartofii tăiați felii.
Deasupra cartofilor punem carnea, apoi încă un strat de cartofi și unul carne.
Ultimul strat este de cartofi. Într-un bol amestecam ouăle, smantana și cașcavalul ras. Acest sos îl punem peste musaca și acoperim bine.
Tava o bagam la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 40 de minute.
După ce se răcește, musacaua poate fi tăiată și servita.
Ingrediente
Indicații
Într-o cratiță punem uleiul, ceapa și morcovul și le lasam 10 minute la călit.
Peste legumele călite punem carnea și amestecam pana ce se albeste.
Când carnea s-a albit punem sarea, piperul, boiaua, sucul de roșii și putina apa.
Lasam sa fiarbă sosul pentru aproximativ 1 ora.
Într-o tava, așezăm cartofii tăiați felii.
Deasupra cartofilor punem carnea, apoi încă un strat de cartofi și unul carne.
Ultimul strat este de cartofi. Într-un bol amestecam ouăle, smantana și cașcavalul ras. Acest sos îl punem peste musaca și acoperim bine.
Tava o bagam la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 40 de minute.
După ce se răcește, musacaua poate fi tăiată și servita.