Musaca de cartofi si carne tocata

Autorghita_elena
DificultateIntermediar

O rețeta populara și iubita de romani.

ShareSave
Randamente12 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

 1 kg carne de pui tocata
 10 cartofi feliati
 2 cepe tocate
 2 morcovi rasi
 1 conserva rosii
 200 gr cașcaval ras
 200 gr smantana
 4 ulei
 2 oua
 1 tbsp boia
 1 tsp piper
 putina sare

Mod de preparare:

1

Într-o cratiță punem uleiul, ceapa și morcovul și le lasam 10 minute la călit.

2

Peste legumele călite punem carnea și amestecam pana ce se albeste.

3

Când carnea s-a albit punem sarea, piperul, boiaua, sucul de roșii și putina apa.

4

Lasam sa fiarbă sosul pentru aproximativ 1 ora.

5

Într-o tava, așezăm cartofii tăiați felii.

6

Deasupra cartofilor punem carnea, apoi încă un strat de cartofi și unul carne.

7

Ultimul strat este de cartofi. Într-un bol amestecam ouăle, smantana și cașcavalul ras. Acest sos îl punem peste musaca și acoperim bine.

8

Tava o bagam la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 40 de minute.

9

După ce se răcește, musacaua poate fi tăiată și servita.

Ingrediente

 1 kg carne de pui tocata
 10 cartofi feliati
 2 cepe tocate
 2 morcovi rasi
 1 conserva rosii
 200 gr cașcaval ras
 200 gr smantana
 4 ulei
 2 oua
 1 tbsp boia
 1 tsp piper
 putina sare

Indicații

1

Într-o cratiță punem uleiul, ceapa și morcovul și le lasam 10 minute la călit.

2

Peste legumele călite punem carnea și amestecam pana ce se albeste.

3

Când carnea s-a albit punem sarea, piperul, boiaua, sucul de roșii și putina apa.

4

Lasam sa fiarbă sosul pentru aproximativ 1 ora.

5

Într-o tava, așezăm cartofii tăiați felii.

6

Deasupra cartofilor punem carnea, apoi încă un strat de cartofi și unul carne.

7

Ultimul strat este de cartofi. Într-un bol amestecam ouăle, smantana și cașcavalul ras. Acest sos îl punem peste musaca și acoperim bine.

8

Tava o bagam la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 40 de minute.

9

După ce se răcește, musacaua poate fi tăiată și servita.

Note

Musaca de cartofi si carne tocata