Musaca

AutorTunde70
DificultateIntermediar

Masa ideala pentru o seara in familie sau cu prietenii

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

Strat cartofi
 1.5 kg Cartofi
 200 gr Cascaval
 Sare si piper
 3 Oua
 Marar
 200 gr Bacon
Strat vita
 400 gr Carne de vita tocata
 1 Ceapa
 3 tbsp Pasta tomate
 1 mg Rosii pasate
 150 gr Smantana
 2 Catei de usturoi
 100 gr Branza ceddar felii
 300 gr Mozzarella rasa
 150 gr Cascaval felii
Strat pui
 300 gr Piept de pui
 1 mg Rosii pasate
 1 Ceapa
 1 Ardei rosu
 1 Ardei galben
 Sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

Strat cartofi
1

Intr-un castron pasati cartofii fierti cu un zdrobitor. Adaugati bacon, marar tocat, cascaval ras, cele 3 oua batute, sare si piper dupa gust. Amestecati pana se omogenizeaza.

2

Impartiti compozitia in 3 parti egale. Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor si intindeti pe fundul tavii o parte din compozitia de cartofi. Celelalte 2 parti le puteti da la frigider.

Strat pui
3

Intr-o tigaie puneti putin ulei de masline, pieptul de pui taiat fasii subtiri si rumeniti cateva minute. Adaugati apoi ardeii si ceapa taiate fasii subtiri. Puneti condimentele si tineti pe foc pana se inmoaie legumele (aproximativ 15 min). Amestecati din cand in cand.

Strat vita
4

Intr-o tigaie puneti ulei de masline si caliti ceapa tocata si usturoiul. Adaugati carnea tocata de vita si amestecati pana cand carnea isi schimba culoarea. Adaugati pasta de tomate,cimbrul, sarea, piperul si pasata de rosii. Amestecati si tineti pe foc pana cand totul scade la jumate.

Ordine straturi
5

Peste stratul de cartofi deja intins in tava, puneti carnea de vita, mozzarella rasa, smantana.

6

Continuati cu urmatorul strat de cartofi, sunca felii, ceddar felii.

7

Urmeaza ultimul strat de cartofi, pieptul de pui si cascaval felii.

8

Totul se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 de minute.

Pofta buna!

Ingrediente

Strat cartofi
 1.5 kg Cartofi
 200 gr Cascaval
 Sare si piper
 3 Oua
 Marar
 200 gr Bacon
Strat vita
 400 gr Carne de vita tocata
 1 Ceapa
 3 tbsp Pasta tomate
 1 mg Rosii pasate
 150 gr Smantana
 2 Catei de usturoi
 100 gr Branza ceddar felii
 300 gr Mozzarella rasa
 150 gr Cascaval felii
Strat pui
 300 gr Piept de pui
 1 mg Rosii pasate
 1 Ceapa
 1 Ardei rosu
 1 Ardei galben
 Sare, piper, cimbru

Indicații

Strat cartofi
1

Intr-un castron pasati cartofii fierti cu un zdrobitor. Adaugati bacon, marar tocat, cascaval ras, cele 3 oua batute, sare si piper dupa gust. Amestecati pana se omogenizeaza.

2

Impartiti compozitia in 3 parti egale. Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor si intindeti pe fundul tavii o parte din compozitia de cartofi. Celelalte 2 parti le puteti da la frigider.

Strat pui
3

Intr-o tigaie puneti putin ulei de masline, pieptul de pui taiat fasii subtiri si rumeniti cateva minute. Adaugati apoi ardeii si ceapa taiate fasii subtiri. Puneti condimentele si tineti pe foc pana se inmoaie legumele (aproximativ 15 min). Amestecati din cand in cand.

Strat vita
4

Intr-o tigaie puneti ulei de masline si caliti ceapa tocata si usturoiul. Adaugati carnea tocata de vita si amestecati pana cand carnea isi schimba culoarea. Adaugati pasta de tomate,cimbrul, sarea, piperul si pasata de rosii. Amestecati si tineti pe foc pana cand totul scade la jumate.

Ordine straturi
5

Peste stratul de cartofi deja intins in tava, puneti carnea de vita, mozzarella rasa, smantana.

6

Continuati cu urmatorul strat de cartofi, sunca felii, ceddar felii.

7

Urmeaza ultimul strat de cartofi, pieptul de pui si cascaval felii.

8

Totul se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 de minute.

Pofta buna!

Note

Musaca