fbpx

Muschiulet de porc cu legume la tigaie

AvatarAutorAndreea Mira
DificultateÎncepător

Iata o varianta rapida pentru o cina delicioasa. Un muschiulet de porc fraged si aromat, alaturi de legume trase la tigaie in ulei de masline.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 500-600 g muschiulet porc
 2 ulei masline
 sare, piper, cimbru, rozmarin
 4-5 catei usturoi
Legume :
 200 g fasole verde (congelata sau proaspata)
 2 ardei grasi (1 galben, 1 rosu)
 sare, piper, oregano
 1 linguri(ă) ulei de masline

Mod de preparare:

Gatire muschiulet :
1

Pentru a obtine o carne frageda si suculenta, scoate carnea din frigider cu 30 de minute inainte de gatire. Taie muschiuletul in 2 bucati mari. Dupa 2-3 minute, verifica daca s-a rumenit carnea.

2

Asezoneaza cu sare si piper. Pune uleiul de masline intr-o tigaie pe care poti sa o introduci si la cuptor. Cand uleiul s-a incins, adauga carnea. Pune si cateva ramuri proaspete de cimbru si de rozmarin, plus cativa catei de usturoi zdrobiti.

3

Cand prinde crusta aurie, e momentul sa o intorci pe cealalta parte si mai tine-o inca 2 minute. Intre timp, incalzeste cuptorul la 180˚C. Cand carnea s-a rumenit pe toate partile, o introduci la cuptor si o tii 8-10 minute, in functie de cat de bine vrei sa fie facuta.

4

La jumatatea timpului, trebuie sa o intorci pe celalalta parte. Dupa trecerea celor 8-10 minute, o scoti din cuptor si o lasi sa se odihneasca 10 minute, acoperita cu folie. Se taie in 3-4 felii pentru o portie.

Gatire legume :
5

Fasolea verde (eu am avut congelata) se pune la calit intr-o tigaie cu ulei de masline, se asezoneaza cu sare, piper si oregano, se amesteca din cand in cand pana devine al dente. Se scoate intr-un bol, se pune deoparte si se adauga ardeiul taiat felii subtiri. Asezonati cu sare, piper, oregano din nou. Se scot cand se rumenesc putin.

6

Se incalzesc un pic farfuriile (eu le tin cateva minute in cuptorul cald dupa ce am scos carnea). Se pune un pat de legume (fasole verde, ardei), apoi feliile de carne. Se servesc alaturi de un vin bun.

Ingrediente

 500-600 g muschiulet porc
 2 ulei masline
 sare, piper, cimbru, rozmarin
 4-5 catei usturoi
Legume :
 200 g fasole verde (congelata sau proaspata)
 2 ardei grasi (1 galben, 1 rosu)
 sare, piper, oregano
 1 linguri(ă) ulei de masline

Direcții

Gatire muschiulet :
1

Pentru a obtine o carne frageda si suculenta, scoate carnea din frigider cu 30 de minute inainte de gatire. Taie muschiuletul in 2 bucati mari. Dupa 2-3 minute, verifica daca s-a rumenit carnea.

2

Asezoneaza cu sare si piper. Pune uleiul de masline intr-o tigaie pe care poti sa o introduci si la cuptor. Cand uleiul s-a incins, adauga carnea. Pune si cateva ramuri proaspete de cimbru si de rozmarin, plus cativa catei de usturoi zdrobiti.

3

Cand prinde crusta aurie, e momentul sa o intorci pe cealalta parte si mai tine-o inca 2 minute. Intre timp, incalzeste cuptorul la 180˚C. Cand carnea s-a rumenit pe toate partile, o introduci la cuptor si o tii 8-10 minute, in functie de cat de bine vrei sa fie facuta.

4

La jumatatea timpului, trebuie sa o intorci pe celalalta parte. Dupa trecerea celor 8-10 minute, o scoti din cuptor si o lasi sa se odihneasca 10 minute, acoperita cu folie. Se taie in 3-4 felii pentru o portie.

Gatire legume :
5

Fasolea verde (eu am avut congelata) se pune la calit intr-o tigaie cu ulei de masline, se asezoneaza cu sare, piper si oregano, se amesteca din cand in cand pana devine al dente. Se scoate intr-un bol, se pune deoparte si se adauga ardeiul taiat felii subtiri. Asezonati cu sare, piper, oregano din nou. Se scot cand se rumenesc putin.

6

Se incalzesc un pic farfuriile (eu le tin cateva minute in cuptorul cald dupa ce am scos carnea). Se pune un pat de legume (fasole verde, ardei), apoi feliile de carne. Se servesc alaturi de un vin bun.

Muschiulet de porc cu legume la tigaie