Mușchiuleț de porc cu smântână și usturoi

AutorAlexandra Valentina
DificultateÎncepător

O rețetă simplă, rapidă și gustoasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 500 gr mușchiuleț de porc
 50 gr unt
 3-4 crenguțe de rozmarin
 sare
 piper
 10 căței de usturoi
 300 gr smântână
 5 ulei

Mod de preparare:

1

Se filetează mușchiulețul de porc apoi se condimentează cu sare și piper după gust.

2

Într-o tigaie se pune untul la încins.

3

Se pun în tigaie rozmarinul și 4-5 căței de usturoi.

4

Când untul s-a încins, se pune carnea în tigaie și se prăjește, mai mult sau mai puțin, în funcție de preferințe.

5

Restul usturoiului se zdrobește.

6

Se adaugă o jumătate de linguriță de sare peste.

7

Peste usturoi și sare se pune o linguriță de ulei și se „freacă” totul bine cu o furculiță până se încorporează tot uleiul.

8

Restul uleiului se adaugă treptat pentru a nu se „tăia” amestecul și se amestecă până se obține o maioneză de usturoi.

9

Maioneza obținută se amestecă cu smântâna.

10

Carnea și smântâna cu usturoi se servesc împreună. Se poate adăuga și o salată.

Ingrediente

 500 gr mușchiuleț de porc
 50 gr unt
 3-4 crenguțe de rozmarin
 sare
 piper
 10 căței de usturoi
 300 gr smântână
 5 ulei

Indicații

1

Se filetează mușchiulețul de porc apoi se condimentează cu sare și piper după gust.

2

Într-o tigaie se pune untul la încins.

3

Se pun în tigaie rozmarinul și 4-5 căței de usturoi.

4

Când untul s-a încins, se pune carnea în tigaie și se prăjește, mai mult sau mai puțin, în funcție de preferințe.

5

Restul usturoiului se zdrobește.

6

Se adaugă o jumătate de linguriță de sare peste.

7

Peste usturoi și sare se pune o linguriță de ulei și se „freacă” totul bine cu o furculiță până se încorporează tot uleiul.

8

Restul uleiului se adaugă treptat pentru a nu se „tăia” amestecul și se amestecă până se obține o maioneză de usturoi.

9

Maioneza obținută se amestecă cu smântâna.

10

Carnea și smântâna cu usturoi se servesc împreună. Se poate adăuga și o salată.

Mușchiuleț de porc cu smântână și usturoi