O rețetă delicioasă și la îndemana oricui.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spala bine muschiuletul de porc iar excesul de apa se absoarbe cu servetele de bucatarie.
Se adauga condimentele pe toata suprafata muschiuletului (sare, piper, cimbru) si se aseaza intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline pentru cate 2 minute pe fiecare parte.
Dupa ce muschiuletul este bine rumenit pe fiecare parte se aseaza intr-o tava, se adauga vinul si rozmarinul, se acopera cu un capac sau o folie si se pune in cuptorul preincalzit la 170˚C pentru 50 minute.
Cu 10 minute inainte sa fie gata, folia sau capacul se indeparteaza pentru a forma o mica crusta.
Se curata legumele, se taie cuburi, se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se pun la fiert cu putina sare pentru 20 minute.
Dupa ce legumele sunt fierte, se strecoara de apa, se adauga unt, putin lapte si sare dupa gust si se amesteca cu telul pentru piure pana se obtine o consistenta fina. (eu am pus si putin patrunjel pentru un plus de aroma)
Cand muschiuletul este gata, se taie felii de 1 cm iar sosul ramas in tava se adauga peste carne si se serveste langa piureul de telina si morcovi.
Ingrediente
Indicații
Se spala bine muschiuletul de porc iar excesul de apa se absoarbe cu servetele de bucatarie.
Se adauga condimentele pe toata suprafata muschiuletului (sare, piper, cimbru) si se aseaza intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline pentru cate 2 minute pe fiecare parte.
Dupa ce muschiuletul este bine rumenit pe fiecare parte se aseaza intr-o tava, se adauga vinul si rozmarinul, se acopera cu un capac sau o folie si se pune in cuptorul preincalzit la 170˚C pentru 50 minute.
Cu 10 minute inainte sa fie gata, folia sau capacul se indeparteaza pentru a forma o mica crusta.
Se curata legumele, se taie cuburi, se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se pun la fiert cu putina sare pentru 20 minute.
Dupa ce legumele sunt fierte, se strecoara de apa, se adauga unt, putin lapte si sare dupa gust si se amesteca cu telul pentru piure pana se obtine o consistenta fina. (eu am pus si putin patrunjel pentru un plus de aroma)
Cand muschiuletul este gata, se taie felii de 1 cm iar sosul ramas in tava se adauga peste carne si se serveste langa piureul de telina si morcovi.