Mușchiulet de porc suculent cu piure de țelină și morcovi

Autordianasitar
DificultateÎncepător

O rețetă delicioasă și la îndemana oricui.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 500 gr muschiulet de porc
 ½ oz cimbru
 1 crenguta rozmarin
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 1 țelina medie
 2 morcovi
 1 cartof
 150 ml vin rosu

Mod de preparare:

Muschiulețul de porc :
1

Se spala bine muschiuletul de porc iar excesul de apa se absoarbe cu servetele de bucatarie.

2

Se adauga condimentele pe toata suprafata muschiuletului (sare, piper, cimbru) si se aseaza intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline pentru cate 2 minute pe fiecare parte.

3

Dupa ce muschiuletul este bine rumenit pe fiecare parte se aseaza intr-o tava, se adauga vinul si rozmarinul, se acopera cu un capac sau o folie si se pune in cuptorul preincalzit la 170˚C pentru 50 minute.
Cu 10 minute inainte sa fie gata, folia sau capacul se indeparteaza pentru a forma o mica crusta.

Piure de țelina si morcovi :
4

Se curata legumele, se taie cuburi, se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se pun la fiert cu putina sare pentru 20 minute.

5

Dupa ce legumele sunt fierte, se strecoara de apa, se adauga unt, putin lapte si sare dupa gust si se amesteca cu telul pentru piure pana se obtine o consistenta fina. (eu am pus si putin patrunjel pentru un plus de aroma)

6

Cand muschiuletul este gata, se taie felii de 1 cm iar sosul ramas in tava se adauga peste carne si se serveste langa piureul de telina si morcovi.

Ingrediente

 500 gr muschiulet de porc
 ½ oz cimbru
 1 crenguta rozmarin
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 1 țelina medie
 2 morcovi
 1 cartof
 150 ml vin rosu

Indicații

Muschiulețul de porc :
1

Se spala bine muschiuletul de porc iar excesul de apa se absoarbe cu servetele de bucatarie.

2

Se adauga condimentele pe toata suprafata muschiuletului (sare, piper, cimbru) si se aseaza intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline pentru cate 2 minute pe fiecare parte.

3

Dupa ce muschiuletul este bine rumenit pe fiecare parte se aseaza intr-o tava, se adauga vinul si rozmarinul, se acopera cu un capac sau o folie si se pune in cuptorul preincalzit la 170˚C pentru 50 minute.
Cu 10 minute inainte sa fie gata, folia sau capacul se indeparteaza pentru a forma o mica crusta.

Piure de țelina si morcovi :
4

Se curata legumele, se taie cuburi, se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se pun la fiert cu putina sare pentru 20 minute.

5

Dupa ce legumele sunt fierte, se strecoara de apa, se adauga unt, putin lapte si sare dupa gust si se amesteca cu telul pentru piure pana se obtine o consistenta fina. (eu am pus si putin patrunjel pentru un plus de aroma)

6

Cand muschiuletul este gata, se taie felii de 1 cm iar sosul ramas in tava se adauga peste carne si se serveste langa piureul de telina si morcovi.

Note

Mușchiulet de porc suculent cu piure de țelină și morcovi