Ou pufos ca un nor pentru un mic dejun mai altfel.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Separa ouale. Albusurile intr-un vas, galbenusurile fiecare intr-un bol separat.
Bate albusurile cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.
Intr-o tava pune hartie de copt si unge-o cu putin unt/ulei.
Din spuma de albusuri rezultata, cu o lingura, fa pe hartia de copt 3 "cuiburi". Fiecaruia fa-i o adancitura mare in mijloc. Baga tava la cuptor.
Dupa cateva minute, cand spuma alba incepe sa prinda culoare, scoate tava din cuptor si adauga in adanciturile facute putin parmezan raz si apoi cu grija cate un galbenus.
Baga tava din nou la cuptor si las-o pana galbenusurile se incheaga. Ai grija sa nu o lasi prea mult - galbenusurile trebuie sa fie moi, sa curga cand bagi furculita in ele.
Deasupra poti adauga sare, piper, parmezan, sau alte condimente. Depinde ce iti place tie, aici nu mai sunt reguli.
Ingrediente
Indicații
Separa ouale. Albusurile intr-un vas, galbenusurile fiecare intr-un bol separat.
Bate albusurile cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.
Intr-o tava pune hartie de copt si unge-o cu putin unt/ulei.
Din spuma de albusuri rezultata, cu o lingura, fa pe hartia de copt 3 "cuiburi". Fiecaruia fa-i o adancitura mare in mijloc. Baga tava la cuptor.
Dupa cateva minute, cand spuma alba incepe sa prinda culoare, scoate tava din cuptor si adauga in adanciturile facute putin parmezan raz si apoi cu grija cate un galbenus.
Baga tava din nou la cuptor si las-o pana galbenusurile se incheaga. Ai grija sa nu o lasi prea mult - galbenusurile trebuie sa fie moi, sa curga cand bagi furculita in ele.
Deasupra poti adauga sare, piper, parmezan, sau alte condimente. Depinde ce iti place tie, aici nu mai sunt reguli.