N-OU-R

AutorBeeandrone
DificultateIntermediar

Ou pufos ca un nor pentru un mic dejun mai altfel.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

Ingrediente:

 3 oua
 3 parmezan
 sare
 piper

Mod de preparare:

Pregatire oua :
1

Separa ouale. Albusurile intr-un vas, galbenusurile fiecare intr-un bol separat.

2

Bate albusurile cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.

Coacere :
3

Intr-o tava pune hartie de copt si unge-o cu putin unt/ulei.

4

Din spuma de albusuri rezultata, cu o lingura, fa pe hartia de copt 3 "cuiburi". Fiecaruia fa-i o adancitura mare in mijloc. Baga tava la cuptor.

5

Dupa cateva minute, cand spuma alba incepe sa prinda culoare, scoate tava din cuptor si adauga in adanciturile facute putin parmezan raz si apoi cu grija cate un galbenus.

6

Baga tava din nou la cuptor si las-o pana galbenusurile se incheaga. Ai grija sa nu o lasi prea mult - galbenusurile trebuie sa fie moi, sa curga cand bagi furculita in ele.

7

Deasupra poti adauga sare, piper, parmezan, sau alte condimente. Depinde ce iti place tie, aici nu mai sunt reguli.

Ingrediente

 3 oua
 3 parmezan
 sare
 piper

Indicații

Pregatire oua :
1

Separa ouale. Albusurile intr-un vas, galbenusurile fiecare intr-un bol separat.

2

Bate albusurile cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.

Coacere :
3

Intr-o tava pune hartie de copt si unge-o cu putin unt/ulei.

4

Din spuma de albusuri rezultata, cu o lingura, fa pe hartia de copt 3 "cuiburi". Fiecaruia fa-i o adancitura mare in mijloc. Baga tava la cuptor.

5

Dupa cateva minute, cand spuma alba incepe sa prinda culoare, scoate tava din cuptor si adauga in adanciturile facute putin parmezan raz si apoi cu grija cate un galbenus.

6

Baga tava din nou la cuptor si las-o pana galbenusurile se incheaga. Ai grija sa nu o lasi prea mult - galbenusurile trebuie sa fie moi, sa curga cand bagi furculita in ele.

7

Deasupra poti adauga sare, piper, parmezan, sau alte condimente. Depinde ce iti place tie, aici nu mai sunt reguli.

Note

N-OU-R