Napolitane de casa

AutorGabriela.ble.food
DificultateÎncepător

Ai mancat si tu napolitane de casa in copilarie? Erau preferatele mele, dar mama mea nu a facut niciodata. Le mancam prin vecini sau de la matusi. Am crezut ca e cea mai dificila reteta din lume. Si ce credeti? E cea mai simpla.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 15 minute

Ingrediente:

 1 Pachet de foi de napolitana
 150 gr Unt
 1 ceașcă Zahar
 ¾ ceașcă Lapte
 2 cești Lapte praf
 3 tsp Cacao

Mod de preparare:

1

Topeste untul, zaharul si laptele intr-o cratita la foc mic. Cand incepe sa fiarba, pune deoparte si lasa la racit.

2

Adauga laptele praf si cacao si amesteca bine pana se incorporeaza ingredientele si devine o crema fina.

3

Intinde ciocolata obtinuta pe fiecare foaie de napolitana, pana le termini, fara sa pui si deasupra.

4

Acopera ultima foaie cu o folie alimentara sau de aluminiu si pune o greutate peste ele. Eu am folosit un tocator de lemn apoi am pus ceva greu peste tocator.

5

Lasa la odihnit aproximativ 4 ore, apoi taie cu un cutit ascutit in formele preferate.

6

*daca vrei sa ai si strat alb de ciocolata, foloseste-o inainte sa adaugi cacao in compozitie.

Ingrediente

 1 Pachet de foi de napolitana
 150 gr Unt
 1 ceașcă Zahar
 ¾ ceașcă Lapte
 2 cești Lapte praf
 3 tsp Cacao

Indicații

1

Topeste untul, zaharul si laptele intr-o cratita la foc mic. Cand incepe sa fiarba, pune deoparte si lasa la racit.

2

Adauga laptele praf si cacao si amesteca bine pana se incorporeaza ingredientele si devine o crema fina.

3

Intinde ciocolata obtinuta pe fiecare foaie de napolitana, pana le termini, fara sa pui si deasupra.

4

Acopera ultima foaie cu o folie alimentara sau de aluminiu si pune o greutate peste ele. Eu am folosit un tocator de lemn apoi am pus ceva greu peste tocator.

5

Lasa la odihnit aproximativ 4 ore, apoi taie cu un cutit ascutit in formele preferate.

6

*daca vrei sa ai si strat alb de ciocolata, foloseste-o inainte sa adaugi cacao in compozitie.

Napolitane de casa