Negresa cu gem de prune, insiropata cu compot

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Iata o negresa grozava cu gem de prune si insiropata cu compot. Compotul usor acrisor si negresa aerata au facut echipa buna.

ShareSalvează
Negresa cu gem de prune.
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 600 gr faina
 200 gr zahar
 50 gr cacao neagra
 6 gr praf de copt
 5 oua
 300 gr gem de prune
 250 ml zeama de compot
 200 ml lapte
 200 ml ulei
 esenta de rom
 sare

Mod de preparare:

1

Intr-un bol am amestecat ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea.

2

Am adaugat apoi laptele, uleiul, ouale, esenta de rom si gemul de prune. Le-am amestecat foarte bine pana s-au omogenizat perfect.

3

Am turnat compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si am dat-o la cuptor la 180 grade pentru 45 minte. Cand a fost gata am lasat-o cateva minute sa se racoreasca, am trecut cu un cutit pe margine pentru a facilita desprinderea si am intrors-o invers pe un platou.

4

Am insiropat-o apoi cu zeama de compot si am savurat-o cu muuulta pofta!

Puteti folosi si alt tip de gem, de visine de exemplu. Eu am folosit zeama de compot de visine, dar poate fi folosit orice alt compot sau un amestec de apa, zahar si esenta de rom de exemplu.

Ingrediente

 600 gr faina
 200 gr zahar
 50 gr cacao neagra
 6 gr praf de copt
 5 oua
 300 gr gem de prune
 250 ml zeama de compot
 200 ml lapte
 200 ml ulei
 esenta de rom
 sare

Indicații

1

Intr-un bol am amestecat ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea.

2

Am adaugat apoi laptele, uleiul, ouale, esenta de rom si gemul de prune. Le-am amestecat foarte bine pana s-au omogenizat perfect.

3

Am turnat compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si am dat-o la cuptor la 180 grade pentru 45 minte. Cand a fost gata am lasat-o cateva minute sa se racoreasca, am trecut cu un cutit pe margine pentru a facilita desprinderea si am intrors-o invers pe un platou.

4

Am insiropat-o apoi cu zeama de compot si am savurat-o cu muuulta pofta!

Puteti folosi si alt tip de gem, de visine de exemplu. Eu am folosit zeama de compot de visine, dar poate fi folosit orice alt compot sau un amestec de apa, zahar si esenta de rom de exemplu.

Negresa cu gem de prune, insiropata cu compot