fbpx

Negresa cu nuci

AvatarAutorTeoDora
DificultateÎncepător

Putem sa mâncam ceva bun in fiecare zi.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total30 mins

Ingrediente:

 4 Oua
 100 g Ciocolata neagra
 120 g Faina
 50 g Zahar
 Esența vanilie
 20 g Unt
 3 Cacao
 200 g Nuci prăjite si curățate de coaja

Mod de preparare:

1

Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce capata volum.

2

Topeste ciocolata cu cele 2 linguri de unt la microunde, amestecand la fiecare 30 de secunde, pentru a asigura o topire uniforma.

3

Adauga ciocolata topita peste ouale batute si amesteca, apoi incorporeaza cacaua, praful de copt si faina folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.

4

Aluatul trebuie sa aiba consistenta similara cu cea de pandispan, dar putin mai lichida, prin urmare adauga faina treptat, pana obtii exact consistenta descrisa.

5

Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si adaugă nucile peste prăjitura, dă-o la cuptorul preincalzit la 180 grade sau la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana ce negresa trece testul scobitorii.

Ingrediente

 4 Oua
 100 g Ciocolata neagra
 120 g Faina
 50 g Zahar
 Esența vanilie
 20 g Unt
 3 Cacao
 200 g Nuci prăjite si curățate de coaja

Direcții

1

Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce capata volum.

2

Topeste ciocolata cu cele 2 linguri de unt la microunde, amestecand la fiecare 30 de secunde, pentru a asigura o topire uniforma.

3

Adauga ciocolata topita peste ouale batute si amesteca, apoi incorporeaza cacaua, praful de copt si faina folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.

4

Aluatul trebuie sa aiba consistenta similara cu cea de pandispan, dar putin mai lichida, prin urmare adauga faina treptat, pana obtii exact consistenta descrisa.

5

Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si adaugă nucile peste prăjitura, dă-o la cuptorul preincalzit la 180 grade sau la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana ce negresa trece testul scobitorii.

Negresa cu nuci