Negresa cu nuci

AutorTeoDora
DificultateÎncepător

Putem sa mâncam ceva bun in fiecare zi.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total30 minute

Ingrediente:

 4 Oua
 100 gr Ciocolata neagra
 120 gr Faina
 50 gr Zahar
 Esența vanilie
 20 gr Unt
 3 Cacao
 200 gr Nuci prăjite si curățate de coaja

Mod de preparare:

1

Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce capata volum.

2

Topeste ciocolata cu cele 2 linguri de unt la microunde, amestecand la fiecare 30 de secunde, pentru a asigura o topire uniforma.

3

Adauga ciocolata topita peste ouale batute si amesteca, apoi incorporeaza cacaua, praful de copt si faina folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.

4

Aluatul trebuie sa aiba consistenta similara cu cea de pandispan, dar putin mai lichida, prin urmare adauga faina treptat, pana obtii exact consistenta descrisa.

5

Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si adaugă nucile peste prăjitura, dă-o la cuptorul preincalzit la 180 grade sau la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana ce negresa trece testul scobitorii.

Ingrediente

 4 Oua
 100 gr Ciocolata neagra
 120 gr Faina
 50 gr Zahar
 Esența vanilie
 20 gr Unt
 3 Cacao
 200 gr Nuci prăjite si curățate de coaja

Indicații

1

Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce capata volum.

2

Topeste ciocolata cu cele 2 linguri de unt la microunde, amestecand la fiecare 30 de secunde, pentru a asigura o topire uniforma.

3

Adauga ciocolata topita peste ouale batute si amesteca, apoi incorporeaza cacaua, praful de copt si faina folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.

4

Aluatul trebuie sa aiba consistenta similara cu cea de pandispan, dar putin mai lichida, prin urmare adauga faina treptat, pana obtii exact consistenta descrisa.

5

Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si adaugă nucile peste prăjitura, dă-o la cuptorul preincalzit la 180 grade sau la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana ce negresa trece testul scobitorii.

Negresa cu nuci