fbpx

Negresa de post cu unt de arahide

AutorHunger Management by LD
DificultateÎncepător

Aceasta negresa este perfecta pentru persoanele care aleg sa posteasca si pentru cele cu o dieta vegana. Ce o face si mai speciala este faptul ca este atat de densa si cremoasa ca este foarte dificil sa zicem ca nu are unt, oua si lapte.

ShareSalvează
Produce16 PorțiiTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

Pentru negresa
 200 g faina
 50 g cacao
 1 plic praf de copt
 1 praf de sare
 5 linguri(ă) zahar
 125 g ciocolata neagra topita
 200 ml lapte de ovaz
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 1 linguriță(e) cafea instant (ness)
 125 ml ulei de cocos
 50 ml apa minerala
Pentru glazura
 100 g ciocolata neagra topita
 1 linguri(ă) ulei de cocos
 4 linguri(ă) unt de arahide

Mod de preparare:

1

Se incalzeste cutorul la 180 C.

2

Intr-un bol se amesteca faina, cacao, zahar, praf de copt si sarea.

3

Intr-un alt bol se amesteca ciocolata topita, uleiul, laptele de ovaz, cafeaua instant si esenta de vanilie.

4

Se adauga lichidele peste amestecul de faina si se incorporeaza bine pentru a nu ramane faina uscata. Peste amestec se adauga apa minerala si se incorporeaza usor cu o spatula.

5

Se pregateste o tava de 20X30 cm si se adauga compozitia de negresa. Se lasa la copt pentru 35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

6

Se lasa negresa sa se raceasca si apoi se adauga ciocolata topita amestecata cu uleiul de cocos. Se intinde uniform si apoi se adauga untul de arahide si folosind o scobitoare se formeaza modelele pe glazura.

7

Se lasa la frigider pentru cateva ore inainte de a fi taiata.

Ingrediente

Pentru negresa
 200 g faina
 50 g cacao
 1 plic praf de copt
 1 praf de sare
 5 linguri(ă) zahar
 125 g ciocolata neagra topita
 200 ml lapte de ovaz
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 1 linguriță(e) cafea instant (ness)
 125 ml ulei de cocos
 50 ml apa minerala
Pentru glazura
 100 g ciocolata neagra topita
 1 linguri(ă) ulei de cocos
 4 linguri(ă) unt de arahide

Direcții

1

Se incalzeste cutorul la 180 C.

2

Intr-un bol se amesteca faina, cacao, zahar, praf de copt si sarea.

3

Intr-un alt bol se amesteca ciocolata topita, uleiul, laptele de ovaz, cafeaua instant si esenta de vanilie.

4

Se adauga lichidele peste amestecul de faina si se incorporeaza bine pentru a nu ramane faina uscata. Peste amestec se adauga apa minerala si se incorporeaza usor cu o spatula.

5

Se pregateste o tava de 20X30 cm si se adauga compozitia de negresa. Se lasa la copt pentru 35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

6

Se lasa negresa sa se raceasca si apoi se adauga ciocolata topita amestecata cu uleiul de cocos. Se intinde uniform si apoi se adauga untul de arahide si folosind o scobitoare se formeaza modelele pe glazura.

7

Se lasa la frigider pentru cateva ore inainte de a fi taiata.

Negresa de post cu unt de arahide