Negresa insiropata cu lapte condensat

AutorGabriela.ble.food
DificultateÎncepător

Una dintre cele mai usoare reteta pe care o stiu de acasa de la mama mea. Dar am imbunatatit-o cu un sirop dulce, dulce si am ornat-o frumos pentru a se potrivi pe masa festiva de Pasti.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 2 cești Faina
 1 ceașcă Zahar
 1 ceașcă Cafea
 1 ceașcă Apa
 ½ ceașcă Ulei
 1 tsp Scortisoara
 1 vârf Sare
 2 tsp Praf de copt
Pentru sirop
 200 ml Lapte condensat
 2 tbsp Cacao

Mod de preparare:

1

Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol.

2

In alt recipient, se amesteca ingredientele lichide.

3

Se toarna ingredientele lichide peste cele uscate si se amesteca pana se incorporeaza.

4

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25-30 minute la 180 grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Siropul
5

Laptele condensat se amesteca cu cacao pudra.

6

Dupa ce s-a racit negresa, se fac gauri cu coada unei linguri de lemn la 1 cm distanta una de alta.

7

Se toarna laptele condensat deasupra, asigurandu-ne ca ajunge in fiecare gaura.

8

Optional: se pot taia marginile pentru a crea cuiburi pe prajitura in care puteti pune oua de ciocolata.

9

Ingrediente

 2 cești Faina
 1 ceașcă Zahar
 1 ceașcă Cafea
 1 ceașcă Apa
 ½ ceașcă Ulei
 1 tsp Scortisoara
 1 vârf Sare
 2 tsp Praf de copt
Pentru sirop
 200 ml Lapte condensat
 2 tbsp Cacao

Indicații

1

Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol.

2

In alt recipient, se amesteca ingredientele lichide.

3

Se toarna ingredientele lichide peste cele uscate si se amesteca pana se incorporeaza.

4

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25-30 minute la 180 grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Siropul
5

Laptele condensat se amesteca cu cacao pudra.

6

Dupa ce s-a racit negresa, se fac gauri cu coada unei linguri de lemn la 1 cm distanta una de alta.

7

Se toarna laptele condensat deasupra, asigurandu-ne ca ajunge in fiecare gaura.

8

Optional: se pot taia marginile pentru a crea cuiburi pe prajitura in care puteti pune oua de ciocolata.

9

Negresa insiropata cu lapte condensat