fbpx

Negresă vegană fără gluten cu ciocolată

AvatarAutorCodrina20
DificultateÎncepător

Este o rețetă vegană, fără gluten, dulce cu ingredinte puține și accesibile, care iese foarte gustoasă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

Ingrediente uscate :
 50 g cacao
 50 g pudră de roșcove ( în caz că nu aveți merge și cacao)
 70 g zahăr
 135 g făină de ovăz
  linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 1 linguriță(e) praf de copt
  linguriță(e) sare
Ingrediente umede :
 200 g dovlecel ras
 135 g unt de nuci ( la alegere- de migdale, cacao, eu am folosit de cocos
 60 ml lapte din plante ( soia/migdale/ovăz- orice aveți)
 1 extract de vanilie ( după gust)
Ingredient final :
 90 g chips de ciocolată ( fără lactoză)

Mod de preparare:

1

Această rețetă necesită un aparat de bucătărie ( de tip mărunțitor) în care se poate face toată compoziția.

2

În primul rând, se mărunțesc igredientele uscate, cum ar fii cacao,zahărul, faina de ovăz, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea.

3

Se adaugă și ingredientele umede, dovlecelul ras, untul de nuci, laptele din plante și extractul de vanilie și se amestecă.

4

Se adaugă fulgii de ciocolată în compoziție ( se păstrează o parte din ei pentru ornat).

5

Preîncălzim cuptorul la 185˚C.

6

Se toarnă compoziția în tavă și se e presară fulgii de ciocolată peste.

7

Se lasă între 30-40 de minute la cuptor la 185˚C în funcție de preferințe ( pentru o negresă mai pufoasă se recomandă 30 de minute).

8

Dupa cele 30-40 de minute, se scoate de la cuptor și se lasă puțin la răcit. Este gustoasă atât caldă, cât și rece.

Ingrediente

Ingrediente uscate :
 50 g cacao
 50 g pudră de roșcove ( în caz că nu aveți merge și cacao)
 70 g zahăr
 135 g făină de ovăz
  linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 1 linguriță(e) praf de copt
  linguriță(e) sare
Ingrediente umede :
 200 g dovlecel ras
 135 g unt de nuci ( la alegere- de migdale, cacao, eu am folosit de cocos
 60 ml lapte din plante ( soia/migdale/ovăz- orice aveți)
 1 extract de vanilie ( după gust)
Ingredient final :
 90 g chips de ciocolată ( fără lactoză)

Direcții

1

Această rețetă necesită un aparat de bucătărie ( de tip mărunțitor) în care se poate face toată compoziția.

2

În primul rând, se mărunțesc igredientele uscate, cum ar fii cacao,zahărul, faina de ovăz, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea.

3

Se adaugă și ingredientele umede, dovlecelul ras, untul de nuci, laptele din plante și extractul de vanilie și se amestecă.

4

Se adaugă fulgii de ciocolată în compoziție ( se păstrează o parte din ei pentru ornat).

5

Preîncălzim cuptorul la 185˚C.

6

Se toarnă compoziția în tavă și se e presară fulgii de ciocolată peste.

7

Se lasă între 30-40 de minute la cuptor la 185˚C în funcție de preferințe ( pentru o negresă mai pufoasă se recomandă 30 de minute).

8

Dupa cele 30-40 de minute, se scoate de la cuptor și se lasă puțin la răcit. Este gustoasă atât caldă, cât și rece.

Negresă vegană fără gluten cu ciocolată