Negrese cu caramel sărat

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Toppingul de caramel va oferi acestor negrese o textură minunată. E important să folosești combinația corectă de ciocolată.

ShareSave
Randamente16 porțiiTimp de pregătire50 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 200 gr de unt, plus puțin extra pentru uns tava
 100 gr de ciocolată cu 70% cacao
 100 gr de ciocolată cu 50% cacao
 400 gr sos pentru topping de caramel, din comerț (sau folosește sos caramel preparat în casă )
 1 tsp de sare grunjoasă, plus puțin extra pentru suprafață
 200 gr de zahăr
 4 ouă medii, la temperatura camerei
 100 gr de făină, plus 2 linguri
 50 gr praf de cacao

Mod de preparare:

1

Încingem cuptorul la 180˚C. Unge cu unt, apoi tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată cu latura de 23 cm. Topește untul într-o oală medie, rupe în ea toată ciocolata, apoi ia oala de pe foc și așteaptă ca bucățile de ciocolată să se topească.

2

Într-un bol mic, combină 175 g de caramel cu 1 linguriță de sare - va deveni mai fluid. Pune restul de caramel într-un bol mare, împreună cu zahărul și ouăle, și bate ingredientele cu un mixer electric sau un tel rotund, până când compoziția se omogenizează.

3

Încorporează ciocolata și untul în această compoziție. Într-un alt bol, amestecă făina, cacaua și un praf generos de sare, apoi cerne amestecul în mixul cu ciocolată și amestecă pentru a omogeniza.

4

Toarnă jumătate din compoziția de negrese în tavă și netezește-o cu o spatulă. Cu ajutorul unei lingurițe, transferă jumătate din caramelul sărat peste stratul de blat în 5 fâșii groase, situate la distanță egală una de cealaltă. Așează deasupra restul de compoziție de negrese și netezește-o, încercând să nu deranjezi caramelul aflat dedesubt. Peste acest strat pune restul de caramel, tot în fâșii. Trece prin ele cu o scobitoare sau cu vârful unui cuțit, pentru a crea un model de pene la suprafață.

5

Presară încă puțină sare, apoi dă tava la cuptor 25-30 de minute sau până când compoziția a crescut până la jumătatea ei și s-a format o crustă fermă deasupra. Când sunt gata, negresele se vor clătina foarte puțin, dacă miști tava. Lasă prăjitura să se răcească de tot, în tavă, apoi tai-o în pătrate.

Ingrediente

 200 gr de unt, plus puțin extra pentru uns tava
 100 gr de ciocolată cu 70% cacao
 100 gr de ciocolată cu 50% cacao
 400 gr sos pentru topping de caramel, din comerț (sau folosește sos caramel preparat în casă )
 1 tsp de sare grunjoasă, plus puțin extra pentru suprafață
 200 gr de zahăr
 4 ouă medii, la temperatura camerei
 100 gr de făină, plus 2 linguri
 50 gr praf de cacao

Indicații

1

Încingem cuptorul la 180˚C. Unge cu unt, apoi tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată cu latura de 23 cm. Topește untul într-o oală medie, rupe în ea toată ciocolata, apoi ia oala de pe foc și așteaptă ca bucățile de ciocolată să se topească.

2

Într-un bol mic, combină 175 g de caramel cu 1 linguriță de sare - va deveni mai fluid. Pune restul de caramel într-un bol mare, împreună cu zahărul și ouăle, și bate ingredientele cu un mixer electric sau un tel rotund, până când compoziția se omogenizează.

3

Încorporează ciocolata și untul în această compoziție. Într-un alt bol, amestecă făina, cacaua și un praf generos de sare, apoi cerne amestecul în mixul cu ciocolată și amestecă pentru a omogeniza.

4

Toarnă jumătate din compoziția de negrese în tavă și netezește-o cu o spatulă. Cu ajutorul unei lingurițe, transferă jumătate din caramelul sărat peste stratul de blat în 5 fâșii groase, situate la distanță egală una de cealaltă. Așează deasupra restul de compoziție de negrese și netezește-o, încercând să nu deranjezi caramelul aflat dedesubt. Peste acest strat pune restul de caramel, tot în fâșii. Trece prin ele cu o scobitoare sau cu vârful unui cuțit, pentru a crea un model de pene la suprafață.

5

Presară încă puțină sare, apoi dă tava la cuptor 25-30 de minute sau până când compoziția a crescut până la jumătatea ei și s-a format o crustă fermă deasupra. Când sunt gata, negresele se vor clătina foarte puțin, dacă miști tava. Lasă prăjitura să se răcească de tot, în tavă, apoi tai-o în pătrate.

Note

Negrese cu caramel sărat