Nuci aperitiv

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

În cele ce urmează vă las rețeta nucilor aperitiv, pe care cu siguranță le veți îndrăgi și voi.
Sunt perfecte pentru toate mesele de peste zi, iar umpluturile pot fi diverse, după placul fiecăruia.
Nu mai zic că arată minunat pe masă și în cazul în care aveți musafiri sau organizați o petrecere.
Pot fi luate cu ușurință la pachet și aveți masa asigurată.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 200 gr Untură din osânză
 200 ml Apa minerala
 490 gr Făină
 10 gr Carob
 Umplutură la alegere

Mod de preparare:

1

2

3

În lipsa unturii, puteți înlocui cu aceeași cantitate de unt.
Eu am folosit unt la cojile de nuci pentru varianta "dulce".
Delicioase sunt ambele variante. Singura diferență pe care am constat-o a fost că am curățat mai ușor, cojile pregătite cu untură, decât cojile pregătite cu unt, primele fiind mai fragede imediat după coacere.

4

Pentru aluat am amestecat, într-un bol încăpător, făina cernută, untura și apa minerală.
Am frământat câteva minute până am obținut un aluat pe care l-am porționat în 2 bucăți.
Am acoperit fiecare bucată cu folie alimentară și le-am introdus la frigider pentru circa 30 de minute.

5

După răcire, am scos, pe rând, bilele de aluat, am format bile de circa 5 g și le-am copt în aparatul electric.
Pentru umplutura a jumătate dintre nuci am folosit pate de casă, iar pentru restul cojilor am folosit cremă de brânză cu ardei (realizată din brânză proaspătă de casă, smântână și ardei kapia).
Au fost tare delicioase ambele variante.

6

După umplerea cojilor am pus nucile în casolete cu sistem de vidare și le-am depozitat în frigider peste noapte.
În felul acesta, ele devin mult mai fragede.

Ingrediente

 200 gr Untură din osânză
 200 ml Apa minerala
 490 gr Făină
 10 gr Carob
 Umplutură la alegere

Indicații

1

2

3

În lipsa unturii, puteți înlocui cu aceeași cantitate de unt.
Eu am folosit unt la cojile de nuci pentru varianta "dulce".
Delicioase sunt ambele variante. Singura diferență pe care am constat-o a fost că am curățat mai ușor, cojile pregătite cu untură, decât cojile pregătite cu unt, primele fiind mai fragede imediat după coacere.

4

Pentru aluat am amestecat, într-un bol încăpător, făina cernută, untura și apa minerală.
Am frământat câteva minute până am obținut un aluat pe care l-am porționat în 2 bucăți.
Am acoperit fiecare bucată cu folie alimentară și le-am introdus la frigider pentru circa 30 de minute.

5

După răcire, am scos, pe rând, bilele de aluat, am format bile de circa 5 g și le-am copt în aparatul electric.
Pentru umplutura a jumătate dintre nuci am folosit pate de casă, iar pentru restul cojilor am folosit cremă de brânză cu ardei (realizată din brânză proaspătă de casă, smântână și ardei kapia).
Au fost tare delicioase ambele variante.

6

După umplerea cojilor am pus nucile în casolete cu sistem de vidare și le-am depozitat în frigider peste noapte.
În felul acesta, ele devin mult mai fragede.

Nuci aperitiv