fbpx

Nuci umplute

AutorCookingwithmadaaaaai
DificultateÎncepător

Gustul copilariei este aici.

ShareSalvează
ProduceTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

Aluat :
 4 oua
 200 g unt
 1 oz praf de copt
 5 g sare
 800 g faina
Cremă :
 200 g biscuiti
 100 g ciocolată
 300 ml lapte cald
 2 zahăr
 2 cacao
 10 ml esenta rom/ migdale
 100 g nucă măcinată

Mod de preparare:

Aluatul :
1

Se amestecă untul cu zahărul cu ajutorul mixerului, apoi se pun pe rând ouăle. Praful de copt se amestecă în făină și se pune treptat. Când nu se mai poate mixa, se începe frământatul cu mâna până se obține un aluat moale. Se fac biluțe proporționale cu formele avute și se pun la copt.

Cremă :
2

Eu în loc de biscuiți folosesc restul de aluat copt care rămâne după ce curăț formele (pe care îl maruntesc în blender).
Se amestecă biscuiții/aluatul cu zahărul și cacaua. După aceea se topește ciocolata pe baie de aburi si se toarnă peste amestecul anterior și se amestecă în continuare. Treptat se pune laptele și se amestecă cu o lingura, iar la final se adaugă esența plus nuca mărunțită.

3

Se umplu nucile coapte și se pot servi cu zahăr pudră peste.

Ingrediente

Aluat :
 4 oua
 200 g unt
 1 oz praf de copt
 5 g sare
 800 g faina
Cremă :
 200 g biscuiti
 100 g ciocolată
 300 ml lapte cald
 2 zahăr
 2 cacao
 10 ml esenta rom/ migdale
 100 g nucă măcinată

Direcții

Aluatul :
1

Se amestecă untul cu zahărul cu ajutorul mixerului, apoi se pun pe rând ouăle. Praful de copt se amestecă în făină și se pune treptat. Când nu se mai poate mixa, se începe frământatul cu mâna până se obține un aluat moale. Se fac biluțe proporționale cu formele avute și se pun la copt.

Cremă :
2

Eu în loc de biscuiți folosesc restul de aluat copt care rămâne după ce curăț formele (pe care îl maruntesc în blender).
Se amestecă biscuiții/aluatul cu zahărul și cacaua. După aceea se topește ciocolata pe baie de aburi si se toarnă peste amestecul anterior și se amestecă în continuare. Treptat se pune laptele și se amestecă cu o lingura, iar la final se adaugă esența plus nuca mărunțită.

3

Se umplu nucile coapte și se pot servi cu zahăr pudră peste.

Nuci umplute