fbpx

Nuddles cu pui și legume

AutorCatalinaSCM
DificultateÎncepător

Cei mai delicioși nuddles cu pui și legume!

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 200 g Nuddles/tăiței pentru wok
 600 g piept de pui
 1 ceapă
 150 g ciuperci medii
 1 ardei capia
 1 morcov mediu
 2 căței usturoi
 ulei măsline
 2 ceapă verde
 6 linguri(ă) sos de soia
 30 g susan
 sare, piper
 ghimbir pudră
 chilli
 curry
 usturoi pudră

Mod de preparare:

1

Înainte de a pregăti rețeta ne ocupăm de pieptul de pui. Îl spălăm, îl stergem bine și îl tăiem fâșii micuțe. Îl condimentăm cu sare, piper, chilli, ghimbir pudră, curry și usturoi pudră. Îl masăm bine cu toate condimentele și turnam peste el 1 lingură ulei de măsline și 1 lingură sos de soia. Punem pieptul de pui condimtat la frigider și îl lăsăm 2-3 h (de preferat peste noapte).

2

Tocăm ceapa, morcovul, ardeiul, broccoli și ciupercile în fâșii subțiri.
Usturoiul îl pisăm.

3

Punem în tigaie uleiul de măsline, îl lăsăm puțin să se încingă și punem pieptul de pui. Îl lăsăm până se face bine și se evaporă apa ce o lasă.

4

Adăugăm usturoiul pisat și amestecăm. Apoi adăugăm treptat toate legumele. Prima oară punem ceapa, apoi ciupercile, morcov, ardei și broccoli. Lăsăm 6-7 minute la foc mediu cu capacul pus.

5

Între timp punem tăițeii la fiert în 2 l de apă clocotită cu 1/2 linguriță sare. Îi gătim conform timpului de pe ambalaj și în clătim cu apă rece după ce sunt gata.

6

Peste amestecul de legume adăugăm 2 linguri sos de soia, sare, piper, ghimbir pudră, usturoi pudră și curry, și mai lăsăm 4 minute pe foc mic.

7

Adăugăm peste legume, tăițeii și 3 linguri sos de soia și amestecăm bine. Mai lăsăm pe foc 3-4 minute.

8

Într-o tigaie separată prăjim puțin semințele de susan.

9

Peste nuddles punem ceapa verde tocată mărunt și semințele de susan și amestecăm bine.

10

Acești nuddles cu pui și legume îi servim calzi.

Ingrediente

 200 g Nuddles/tăiței pentru wok
 600 g piept de pui
 1 ceapă
 150 g ciuperci medii
 1 ardei capia
 1 morcov mediu
 2 căței usturoi
 ulei măsline
 2 ceapă verde
 6 linguri(ă) sos de soia
 30 g susan
 sare, piper
 ghimbir pudră
 chilli
 curry
 usturoi pudră

Direcții

1

Înainte de a pregăti rețeta ne ocupăm de pieptul de pui. Îl spălăm, îl stergem bine și îl tăiem fâșii micuțe. Îl condimentăm cu sare, piper, chilli, ghimbir pudră, curry și usturoi pudră. Îl masăm bine cu toate condimentele și turnam peste el 1 lingură ulei de măsline și 1 lingură sos de soia. Punem pieptul de pui condimtat la frigider și îl lăsăm 2-3 h (de preferat peste noapte).

2

Tocăm ceapa, morcovul, ardeiul, broccoli și ciupercile în fâșii subțiri.
Usturoiul îl pisăm.

3

Punem în tigaie uleiul de măsline, îl lăsăm puțin să se încingă și punem pieptul de pui. Îl lăsăm până se face bine și se evaporă apa ce o lasă.

4

Adăugăm usturoiul pisat și amestecăm. Apoi adăugăm treptat toate legumele. Prima oară punem ceapa, apoi ciupercile, morcov, ardei și broccoli. Lăsăm 6-7 minute la foc mediu cu capacul pus.

5

Între timp punem tăițeii la fiert în 2 l de apă clocotită cu 1/2 linguriță sare. Îi gătim conform timpului de pe ambalaj și în clătim cu apă rece după ce sunt gata.

6

Peste amestecul de legume adăugăm 2 linguri sos de soia, sare, piper, ghimbir pudră, usturoi pudră și curry, și mai lăsăm 4 minute pe foc mic.

7

Adăugăm peste legume, tăițeii și 3 linguri sos de soia și amestecăm bine. Mai lăsăm pe foc 3-4 minute.

8

Într-o tigaie separată prăjim puțin semințele de susan.

9

Peste nuddles punem ceapa verde tocată mărunt și semințele de susan și amestecăm bine.

10

Acești nuddles cu pui și legume îi servim calzi.

Nuddles cu pui și legume