Omleta pufoasa

Autorwhatsoanacooking
DificultateÎncepător

Omleta pufoasa sau cum transformi o banala omleta intr-un norisor care se topeste in gura 😁

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 3 oua
 5 gr sare
 2 gr piper

Mod de preparare:

1

Separam albusul de galbenus pentru 2 dintre cele 3 oua.

2

Batem albusurile cu un mixer pana se intaresc si au aspectul de bezea.

3

Batem cele doua galbenusuri impreuna cu al treilea ou ca pentru omleta (cu un tel).

4

Intr-o tigaie incinsa adaugam amestecul de galbenusuri si lasam pana se poate intoarce ca o clatita (atentie sa nu se rupa). Dupa ce intoarcem, acoperim cu un capac pentru aproximativ 2 min.

5

Dupa ce galbenusurile s-au facut pe ambele parti, adaugam albusurile si le aranjam cu o spatula astfel incat sa acopere in intregime omleta din galbenusuri.

6

Acoperim cu un capac si lasam la foc mic aproximativ 4 min.

7

Scoatem omleta cu o paleta si o asezam pe farfurie. O impaturim cu grija sa nu se rupa.

Se serveste cu rosii si branza.

Pofta buna!

Ingrediente

 3 oua
 5 gr sare
 2 gr piper

Indicații

1

Separam albusul de galbenus pentru 2 dintre cele 3 oua.

2

Batem albusurile cu un mixer pana se intaresc si au aspectul de bezea.

3

Batem cele doua galbenusuri impreuna cu al treilea ou ca pentru omleta (cu un tel).

4

Intr-o tigaie incinsa adaugam amestecul de galbenusuri si lasam pana se poate intoarce ca o clatita (atentie sa nu se rupa). Dupa ce intoarcem, acoperim cu un capac pentru aproximativ 2 min.

5

Dupa ce galbenusurile s-au facut pe ambele parti, adaugam albusurile si le aranjam cu o spatula astfel incat sa acopere in intregime omleta din galbenusuri.

6

Acoperim cu un capac si lasam la foc mic aproximativ 4 min.

7

Scoatem omleta cu o paleta si o asezam pe farfurie. O impaturim cu grija sa nu se rupa.

Se serveste cu rosii si branza.

Pofta buna!

Omleta pufoasa