Orez cu fasole roșie și salsa de porumb

AutorAndra
DificultateÎncepător

O idee rapida pentru prânz este orez basmati cu fasole roșie și salsa. Am adăugat peste toată nebunia asta 2 lingurițe de iaurt și au completat minunat preparatul însă puteți sări peste ele daca iaurtul nu e pe placul vostru. Nu e tocmai un preparat arătos dar e super super gustos 😁

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 mg orez basmati
 3 cești apă
 1 conservă de fasole roșie
 jumătate de conservă de porumb
 1 ceapă galbenă
 1 ceapă roșie
 6 căței de usturoi
 4 ulei de măsline
 oregano uscat
 pătrunjel proaspăt
 coriandru proaspăt
 180 ml vin alb
 sare
 piper
 2 iaurt sau smântână
 zeamă de la jumătate de lămâie

Mod de preparare:

1

Orezul se pune la fiert in cele 3 pahare de apă cu sare. După ce a fiert, se acoperă oală cu un capac și se lasă 10 minute.

2

Într-o tigaie punem 2 linguri de ulei de măsline, ceapa galbenă tocată și o călim. După ce ceapa a căpătă o culoare aurie, adăugăm fasolea cu lichidul din conservă și lăsăm pe foc 5 minute. Luam amestecul de pe foc și îl punem deoparte.

3

Într-o altă tigaie călim usturoiul tăiat cu pătrunjelul, coriandru și oregano in 2 linguri de ulei de măsline. Călim cam 3 minute după care adăugăm vinul și lăsăm să fiarbă la foc mic 5 minute. După ce au trecut cele 5 minute, adăugăm fasolea, asezonam cu sare și piper și lăsam la fiert până când lichidul s-a evaporat aproape în totalitate.

4

Pentru salsa de porumb amestecăm porumbul cu sare, zeamă de lămâie ceapă roșie și pătrunjel .
Se așează orezul, fasolea iar deasupra salsa. Se poate servi cu iaurt, smântână sau simplu.

Ingrediente

 1 mg orez basmati
 3 cești apă
 1 conservă de fasole roșie
 jumătate de conservă de porumb
 1 ceapă galbenă
 1 ceapă roșie
 6 căței de usturoi
 4 ulei de măsline
 oregano uscat
 pătrunjel proaspăt
 coriandru proaspăt
 180 ml vin alb
 sare
 piper
 2 iaurt sau smântână
 zeamă de la jumătate de lămâie

Indicații

1

Orezul se pune la fiert in cele 3 pahare de apă cu sare. După ce a fiert, se acoperă oală cu un capac și se lasă 10 minute.

2

Într-o tigaie punem 2 linguri de ulei de măsline, ceapa galbenă tocată și o călim. După ce ceapa a căpătă o culoare aurie, adăugăm fasolea cu lichidul din conservă și lăsăm pe foc 5 minute. Luam amestecul de pe foc și îl punem deoparte.

3

Într-o altă tigaie călim usturoiul tăiat cu pătrunjelul, coriandru și oregano in 2 linguri de ulei de măsline. Călim cam 3 minute după care adăugăm vinul și lăsăm să fiarbă la foc mic 5 minute. După ce au trecut cele 5 minute, adăugăm fasolea, asezonam cu sare și piper și lăsam la fiert până când lichidul s-a evaporat aproape în totalitate.

4

Pentru salsa de porumb amestecăm porumbul cu sare, zeamă de lămâie ceapă roșie și pătrunjel .
Se așează orezul, fasolea iar deasupra salsa. Se poate servi cu iaurt, smântână sau simplu.

Orez cu fasole roșie și salsa de porumb