fbpx

Orez cu lapte, ciocolată și fistic

AvatarAutorMikiMhk
DificultateÎncepător

Gustul din copilărie al orezului cu lapte, dulce datorită ciocolatei și crozant datorită fisticului.

ShareSalvează
Produce3 PorțiiTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 200 g orez
 4 linguri(ă) zahăr brun
 1 l lapte
 coajă rasă de la o lămâie
 esență de vanilie
 1 linguri(ă) Finetti
 fistic

Mod de preparare:

1

Se spală bine orezul, sub mai multe jeturi de apă.
Am avut un orez cu fierbere 16 minute (instrucțiunile de pe ambalaj)
Eu mai întâi îl fierb 10 minute în apă cu sare, apoi în lapte.

2

Laptele se pune la fiert împreună cu zahărul.
Când este pe punctul de fierbere, adaug orezul scurs de apă și amestec continuu pentru a nu se lipi.

3

Când este aproape gata și a absorbit laptele, adaug coaja rasă de la o lămâie și esență de vanilie (eu folosesc jumătate de sticluță mică.).
Îl las să se răcească un pic.

4

Am pus crema de ciocolată, peste care am adăugat șase semințe de fistic/pe porție.

Ingrediente

 200 g orez
 4 linguri(ă) zahăr brun
 1 l lapte
 coajă rasă de la o lămâie
 esență de vanilie
 1 linguri(ă) Finetti
 fistic

Direcții

1

Se spală bine orezul, sub mai multe jeturi de apă.
Am avut un orez cu fierbere 16 minute (instrucțiunile de pe ambalaj)
Eu mai întâi îl fierb 10 minute în apă cu sare, apoi în lapte.

2

Laptele se pune la fiert împreună cu zahărul.
Când este pe punctul de fierbere, adaug orezul scurs de apă și amestec continuu pentru a nu se lipi.

3

Când este aproape gata și a absorbit laptele, adaug coaja rasă de la o lămâie și esență de vanilie (eu folosesc jumătate de sticluță mică.).
Îl las să se răcească un pic.

4

Am pus crema de ciocolată, peste care am adăugat șase semințe de fistic/pe porție.

Orez cu lapte, ciocolată și fistic