Gustul din copilărie al orezului cu lapte, dulce datorită ciocolatei și crozant datorită fisticului.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spală bine orezul, sub mai multe jeturi de apă.
Am avut un orez cu fierbere 16 minute (instrucțiunile de pe ambalaj)
Eu mai întâi îl fierb 10 minute în apă cu sare, apoi în lapte.
Laptele se pune la fiert împreună cu zahărul.
Când este pe punctul de fierbere, adaug orezul scurs de apă și amestec continuu pentru a nu se lipi.
Când este aproape gata și a absorbit laptele, adaug coaja rasă de la o lămâie și esență de vanilie (eu folosesc jumătate de sticluță mică.).
Îl las să se răcească un pic.
Am pus crema de ciocolată, peste care am adăugat șase semințe de fistic/pe porție.
Ingrediente
Indicații
Se spală bine orezul, sub mai multe jeturi de apă.
Am avut un orez cu fierbere 16 minute (instrucțiunile de pe ambalaj)
Eu mai întâi îl fierb 10 minute în apă cu sare, apoi în lapte.
Laptele se pune la fiert împreună cu zahărul.
Când este pe punctul de fierbere, adaug orezul scurs de apă și amestec continuu pentru a nu se lipi.
Când este aproape gata și a absorbit laptele, adaug coaja rasă de la o lămâie și esență de vanilie (eu folosesc jumătate de sticluță mică.).
Îl las să se răcească un pic.
Am pus crema de ciocolată, peste care am adăugat șase semințe de fistic/pe porție.