Orez cu lapte si sirop de capsuni

Autorwhatsoanacooking
DificultateÎncepător

Un desert rapid si delicios.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 ½ mg orez
 3 cești apa
 2 cești lapte
 100 gr capsuni
 1 tbsp zahar
 sare

Mod de preparare:

1

Punem orezul spalat in cratita si adaugam apa, putina sare, cat luam cu doua degete. Lasam totul sa fiarba pana se absoarbe toata apa. Amestecam usor din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Dureaza cam 10 minute.

2

Adaugam laptele si lasam sa dea in clocot, amestecand constant. Reducem focul la minim si lasam sa fiarba aproximativ 5 minute. Amestecam in continuare.

3

Oprim focul si acoperim cu un capac.

4

Intre timp pregatim siropul de capsuni : adaugam capsunile spalate in cratita impreuna cu zaharul si cateva linguri de apa. Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa si capsunile se inmoaie. Se poate adauga o lingurita de amidon.
Aranjam in recipiente in straturi si decoram cu capsuni proaspete deasupra.

Ingrediente

 ½ mg orez
 3 cești apa
 2 cești lapte
 100 gr capsuni
 1 tbsp zahar
 sare

Indicații

1

Punem orezul spalat in cratita si adaugam apa, putina sare, cat luam cu doua degete. Lasam totul sa fiarba pana se absoarbe toata apa. Amestecam usor din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Dureaza cam 10 minute.

2

Adaugam laptele si lasam sa dea in clocot, amestecand constant. Reducem focul la minim si lasam sa fiarba aproximativ 5 minute. Amestecam in continuare.

3

Oprim focul si acoperim cu un capac.

4

Intre timp pregatim siropul de capsuni : adaugam capsunile spalate in cratita impreuna cu zaharul si cateva linguri de apa. Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa si capsunile se inmoaie. Se poate adauga o lingurita de amidon.
Aranjam in recipiente in straturi si decoram cu capsuni proaspete deasupra.

Note

Orez cu lapte si sirop de capsuni