Oua cu sos de iaurt

AutorCameliaAndrei
DificultateÎncepător

Oua gustoase pt dimineața .

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 2 Oua
 1 l Apa
 1 tsp Sare
 20 ml Oțet
Preparare sos
 30 gr Unt
 ¼ tsp Fulgi ardei iute
 1 tsp Boia
Sos de iaurt
 200 gr Iaurt
 ½ tsp Sare
 2 Buc Catei usturoi
 3 Pătrunjel

Mod de preparare:

Preparare oua
1

Punem apa cu sare la fiert. Adaugam otetul. Cand apa da in clocot dam focul foarte mic. Spargem oul in apa si il lasam sa se faca in asa fel incat sa fie gatit albusul, iar galbenusul sa ramana moale.

Preparare sos
2

Pentru a pregati sosul topim untul si il lasam sa fiarba. Luam spuma formata.
Cand s-a separat partea lichida de cea solida adaugam fulgii de ardei iute, boia dulce, o lingura ulei masline si mai lasam pe foc 30 secunde. Lasam sosul intr-un loc caldut.

Sos de iaurt
3

Punem iartul intr-un bol. Asezonam cu sare si amestecam, apoi adaugam usturoiul si amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem iaurtul intr-un bol sau pe farfurie si il pastram in frigider pana in momentul in care avem nevoie sa il folosim.

4

Aranjam ouale peste iaurt si turnam sosul cald peste acestea. Putem presara putina menta tocata sau patrunjel verde.

Ingrediente

 2 Oua
 1 l Apa
 1 tsp Sare
 20 ml Oțet
Preparare sos
 30 gr Unt
 ¼ tsp Fulgi ardei iute
 1 tsp Boia
Sos de iaurt
 200 gr Iaurt
 ½ tsp Sare
 2 Buc Catei usturoi
 3 Pătrunjel

Indicații

Preparare oua
1

Punem apa cu sare la fiert. Adaugam otetul. Cand apa da in clocot dam focul foarte mic. Spargem oul in apa si il lasam sa se faca in asa fel incat sa fie gatit albusul, iar galbenusul sa ramana moale.

Preparare sos
2

Pentru a pregati sosul topim untul si il lasam sa fiarba. Luam spuma formata.
Cand s-a separat partea lichida de cea solida adaugam fulgii de ardei iute, boia dulce, o lingura ulei masline si mai lasam pe foc 30 secunde. Lasam sosul intr-un loc caldut.

Sos de iaurt
3

Punem iartul intr-un bol. Asezonam cu sare si amestecam, apoi adaugam usturoiul si amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem iaurtul intr-un bol sau pe farfurie si il pastram in frigider pana in momentul in care avem nevoie sa il folosim.

4

Aranjam ouale peste iaurt si turnam sosul cald peste acestea. Putem presara putina menta tocata sau patrunjel verde.

Note

Oua cu sos de iaurt