fbpx

Oua cu sos de iaurt

AvatarAutorCameliaAndrei
DificultateÎncepător

Oua gustoase pt dimineața .

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 2 Oua
 1 l Apa
 1 linguriță(e) Sare
 20 ml Oțet
Preparare sos
 30 g Unt
 ¼ linguriță(e) Fulgi ardei iute
 1 linguriță(e) Boia
Sos de iaurt
 200 g Iaurt
 ½ linguriță(e) Sare
 2 Buc Catei usturoi
 3 Pătrunjel

Mod de preparare:

Preparare oua
1

Punem apa cu sare la fiert. Adaugam otetul. Cand apa da in clocot dam focul foarte mic. Spargem oul in apa si il lasam sa se faca in asa fel incat sa fie gatit albusul, iar galbenusul sa ramana moale.

Preparare sos
2

Pentru a pregati sosul topim untul si il lasam sa fiarba. Luam spuma formata.
Cand s-a separat partea lichida de cea solida adaugam fulgii de ardei iute, boia dulce, o lingura ulei masline si mai lasam pe foc 30 secunde. Lasam sosul intr-un loc caldut.

Sos de iaurt
3

Punem iartul intr-un bol. Asezonam cu sare si amestecam, apoi adaugam usturoiul si amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem iaurtul intr-un bol sau pe farfurie si il pastram in frigider pana in momentul in care avem nevoie sa il folosim.

4

Aranjam ouale peste iaurt si turnam sosul cald peste acestea. Putem presara putina menta tocata sau patrunjel verde.

Ingrediente

 2 Oua
 1 l Apa
 1 linguriță(e) Sare
 20 ml Oțet
Preparare sos
 30 g Unt
 ¼ linguriță(e) Fulgi ardei iute
 1 linguriță(e) Boia
Sos de iaurt
 200 g Iaurt
 ½ linguriță(e) Sare
 2 Buc Catei usturoi
 3 Pătrunjel

Direcții

Preparare oua
1

Punem apa cu sare la fiert. Adaugam otetul. Cand apa da in clocot dam focul foarte mic. Spargem oul in apa si il lasam sa se faca in asa fel incat sa fie gatit albusul, iar galbenusul sa ramana moale.

Preparare sos
2

Pentru a pregati sosul topim untul si il lasam sa fiarba. Luam spuma formata.
Cand s-a separat partea lichida de cea solida adaugam fulgii de ardei iute, boia dulce, o lingura ulei masline si mai lasam pe foc 30 secunde. Lasam sosul intr-un loc caldut.

Sos de iaurt
3

Punem iartul intr-un bol. Asezonam cu sare si amestecam, apoi adaugam usturoiul si amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem iaurtul intr-un bol sau pe farfurie si il pastram in frigider pana in momentul in care avem nevoie sa il folosim.

4

Aranjam ouale peste iaurt si turnam sosul cald peste acestea. Putem presara putina menta tocata sau patrunjel verde.

Oua cu sos de iaurt