Oua gustoase pt dimineața .
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem apa cu sare la fiert. Adaugam otetul. Cand apa da in clocot dam focul foarte mic. Spargem oul in apa si il lasam sa se faca in asa fel incat sa fie gatit albusul, iar galbenusul sa ramana moale.
Pentru a pregati sosul topim untul si il lasam sa fiarba. Luam spuma formata.
Cand s-a separat partea lichida de cea solida adaugam fulgii de ardei iute, boia dulce, o lingura ulei masline si mai lasam pe foc 30 secunde. Lasam sosul intr-un loc caldut.
Punem iartul intr-un bol. Asezonam cu sare si amestecam, apoi adaugam usturoiul si amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem iaurtul intr-un bol sau pe farfurie si il pastram in frigider pana in momentul in care avem nevoie sa il folosim.
Aranjam ouale peste iaurt si turnam sosul cald peste acestea. Putem presara putina menta tocata sau patrunjel verde.
Ingrediente
Indicații
Punem apa cu sare la fiert. Adaugam otetul. Cand apa da in clocot dam focul foarte mic. Spargem oul in apa si il lasam sa se faca in asa fel incat sa fie gatit albusul, iar galbenusul sa ramana moale.
Pentru a pregati sosul topim untul si il lasam sa fiarba. Luam spuma formata.
Cand s-a separat partea lichida de cea solida adaugam fulgii de ardei iute, boia dulce, o lingura ulei masline si mai lasam pe foc 30 secunde. Lasam sosul intr-un loc caldut.
Punem iartul intr-un bol. Asezonam cu sare si amestecam, apoi adaugam usturoiul si amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem iaurtul intr-un bol sau pe farfurie si il pastram in frigider pana in momentul in care avem nevoie sa il folosim.
Aranjam ouale peste iaurt si turnam sosul cald peste acestea. Putem presara putina menta tocata sau patrunjel verde.