Oua de Pasti vopsite cu coji de ceapa si decorate cu diferite frunze si flori.
Ingrediente:
Mod de preparare:
In functie de cat de deschisa/inchisa vreti sa iasa culoarea oualor se alege cantitatea de coji albe/rosii. Eu am ales sa pun cojile de la 15 cepe albe si cojile de la 6-7 cepe rosii.
Se pun 3 litrii de apa intr-o oala, se adauga cojile si 3 linguri de otet. Se pune oala la fiert la foc mediu spre mic.
Pana fierbe apa, se spala ouale si se orneaza cu diferite frunze si flori.
Pentru decor avem nevoie de un ciorap de dama curat, ata, foarfece si frunze/flori.
Se pune o frunza pe ou si se inveleste in ciorap, se face un nod care se leaga cu ata.
Cand apa fierbe, adaugam ouale in oala, avand grija sa nu le spargem si le lasam, la foc mic 30 min, miscand din cand in cand ouale usor cu o lingura.
Dupa cele 30 de minute se opreste focul si se scot cu o lingura ouale pe o bucat de ziar/hartie.
Se taie ciorapul, se indeparteaza frunza, iar pentru a da o stralucire oualor se vor sterge cu o felie de slaninuta.
Ingrediente
Indicații
In functie de cat de deschisa/inchisa vreti sa iasa culoarea oualor se alege cantitatea de coji albe/rosii. Eu am ales sa pun cojile de la 15 cepe albe si cojile de la 6-7 cepe rosii.
Se pun 3 litrii de apa intr-o oala, se adauga cojile si 3 linguri de otet. Se pune oala la fiert la foc mediu spre mic.
Pana fierbe apa, se spala ouale si se orneaza cu diferite frunze si flori.
Pentru decor avem nevoie de un ciorap de dama curat, ata, foarfece si frunze/flori.
Se pune o frunza pe ou si se inveleste in ciorap, se face un nod care se leaga cu ata.
Cand apa fierbe, adaugam ouale in oala, avand grija sa nu le spargem si le lasam, la foc mic 30 min, miscand din cand in cand ouale usor cu o lingura.
Dupa cele 30 de minute se opreste focul si se scot cu o lingura ouale pe o bucat de ziar/hartie.
Se taie ciorapul, se indeparteaza frunza, iar pentru a da o stralucire oualor se vor sterge cu o felie de slaninuta.