fbpx

Oua posate cu paine prajita si avocado

AvatarAutorCris
DificultateÎncepător

Un mic dejun consistent si sanatos cu oua posate, paine prajita cu avocado, legume si somon afumat.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total15 mins

Ingrediente:

 2 oua
 1 felie de paine
 50 g somon afumat
 ½ avocado
 45 rosii cherry
 ½ ardei
 sare
 piper
 ierburi aromatice (eu am folosit fulgi de alge nori)
 2 linguri(ă) otet (optional)

Mod de preparare:

Cum sa faci ouale posate?
1

Desi pare greu, este destul de simplu sa obtii ouale posate perfecte. Unul dintre ingredientele care ajuta este otetul adaugat in apa in care fierbi ouale.

2

Pune apa intr-un vas cat sa poata acoperi cele 2 oua. Pune apa la fiert. Cand incepe sa fiarba, redu focul la minim. Vrem sa nu avem bule care se sparg la suprafata apei cand adaugam ouale in apa, Adauga si otetul in apa. Otetul e optional, dar 1-2 linguri vor ajuta la obtinerea oualor posate fara a le da gust de otet.

3

Sparge ouale pe rand intr-o sita deasa si lasa partea cea mai lighida din albus sa se scurga, apoi pune fiecare ou in cate o cana. Asa vor fi mai usor de adaugat in apa.

4

Cand apa fierbe la foc mic, adauga incet ouale in apa. Se pot obtine ouale posate si facand un vartej si adaugand oul in mijlocul vartejului, dar folosind aceasta metoda se poate face doar un ou intr-o cratita (deci puteti folosi doua cratite mai mici).

5

Lasati ouale 3-4 minute. Daca le preferati mai tari, puteti prelugi intervalul cu 1 minut.

6

Scoateti ouale din apa cu grija, cu o lingura cu gauri pentru a se scurge apa de pe ele.

Pregatirea restului ingredientelor :
7

In timp ce ouale se fierb, adaugati painea in toaster.

8

Taiati avocado in jumatate si scoateti continutul cu o lingura. Cand e copt, avocado trebuie sa fie moale ca o pasta. Daca nu il mancati tot deodata, pastrati partea cu samburele pentru urmatoarea masa si stoarceti putin suc de lamaie peste ea pentru a preveni oxidarea. Altfel avocado se va innegri destul de repede.

9

Adaugati putin suc de lamaie pentru un gust placut si pentru a preveni oxidarea si a pastra culoarea verde intens. Pisati avocado cu o furculita, adaugati putina sare si putin piper.

10

Adaugati pasta peste painea prajita taiata in 2. Daca preferati, puteti pune la prajit 2 felii de paine. Apoi adaugati ouale posate peste pasta de avocado.

11

Adaugati pe farfurie somonul afumat, rosiile si ardeiul taiate inainte. Presarati deasupra ierburi aromatice dupa gust (patrunjel, busuioc, oregano etc.). Eu am adaugat niste fulgi de alge nori pentru ca sunt foarte bogate in nutrienti, mai ales magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Pe deasupra, imi place foarte mult si gustul lor. Daca puneti alge, tineti cont ca ele sunt sarate, deci ar trebui sa folosti mai putina sare in mancare sau chiar deloc.

12

Bucurati-va de acest mic dejun care va va da energie pentru intreaga zi. Pofta buna!

Ingrediente

 2 oua
 1 felie de paine
 50 g somon afumat
 ½ avocado
 45 rosii cherry
 ½ ardei
 sare
 piper
 ierburi aromatice (eu am folosit fulgi de alge nori)
 2 linguri(ă) otet (optional)

Direcții

Cum sa faci ouale posate?
1

Desi pare greu, este destul de simplu sa obtii ouale posate perfecte. Unul dintre ingredientele care ajuta este otetul adaugat in apa in care fierbi ouale.

2

Pune apa intr-un vas cat sa poata acoperi cele 2 oua. Pune apa la fiert. Cand incepe sa fiarba, redu focul la minim. Vrem sa nu avem bule care se sparg la suprafata apei cand adaugam ouale in apa, Adauga si otetul in apa. Otetul e optional, dar 1-2 linguri vor ajuta la obtinerea oualor posate fara a le da gust de otet.

3

Sparge ouale pe rand intr-o sita deasa si lasa partea cea mai lighida din albus sa se scurga, apoi pune fiecare ou in cate o cana. Asa vor fi mai usor de adaugat in apa.

4

Cand apa fierbe la foc mic, adauga incet ouale in apa. Se pot obtine ouale posate si facand un vartej si adaugand oul in mijlocul vartejului, dar folosind aceasta metoda se poate face doar un ou intr-o cratita (deci puteti folosi doua cratite mai mici).

5

Lasati ouale 3-4 minute. Daca le preferati mai tari, puteti prelugi intervalul cu 1 minut.

6

Scoateti ouale din apa cu grija, cu o lingura cu gauri pentru a se scurge apa de pe ele.

Pregatirea restului ingredientelor :
7

In timp ce ouale se fierb, adaugati painea in toaster.

8

Taiati avocado in jumatate si scoateti continutul cu o lingura. Cand e copt, avocado trebuie sa fie moale ca o pasta. Daca nu il mancati tot deodata, pastrati partea cu samburele pentru urmatoarea masa si stoarceti putin suc de lamaie peste ea pentru a preveni oxidarea. Altfel avocado se va innegri destul de repede.

9

Adaugati putin suc de lamaie pentru un gust placut si pentru a preveni oxidarea si a pastra culoarea verde intens. Pisati avocado cu o furculita, adaugati putina sare si putin piper.

10

Adaugati pasta peste painea prajita taiata in 2. Daca preferati, puteti pune la prajit 2 felii de paine. Apoi adaugati ouale posate peste pasta de avocado.

11

Adaugati pe farfurie somonul afumat, rosiile si ardeiul taiate inainte. Presarati deasupra ierburi aromatice dupa gust (patrunjel, busuioc, oregano etc.). Eu am adaugat niste fulgi de alge nori pentru ca sunt foarte bogate in nutrienti, mai ales magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Pe deasupra, imi place foarte mult si gustul lor. Daca puneti alge, tineti cont ca ele sunt sarate, deci ar trebui sa folosti mai putina sare in mancare sau chiar deloc.

12

Bucurati-va de acest mic dejun care va va da energie pentru intreaga zi. Pofta buna!

Oua posate cu paine prajita si avocado