Oua Posate In Stil Turcesc

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Un brunch sau un mic dejun ce nu trebuie sa il ratati. Un preparat usor si rapid ce te va face sa iti doresti sa nu se termine niciodata 😀

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 4 oua (2 de persoana)
 200 gr iaurt grecesc
 3-4 pita greceasca (sau orice fel de paine prajita merge)
 1 legatura marar
 1 tsp fulgi de chili
 1 tsp chimion (nu chimen!!!)
 1-2 catei usturoi
 25 gr unt
 2 ulei de masline

Mod de preparare:

1

Amestecam iaurtul grecesc cu usturoiul dat pe o razatoare fina, sare si piper dupa gust si amestecam bine pana devine o textura cremoasa, iar la final adaugam mararul maruntit.

2

Pentru untul infuzat cu chili avem nevoie de o tigaie mica/micuta in care punem untul si uleiul de masline la incalzit.

Dupa ce untul se topeste adaugam fulgii de chili si praful de chimion si le calim 1-2 minute la foc mic.

3

Pentru ouala posate avem nevoie de o oala umpluta cu 3/4 apa si punem la fiert pana aceasta incepe sa fiarba la foc mic.

Cand incep sa se vada bule mici in apa, adaugam 1 lingura de otet de mere, dupa care cu o lingura vom creea un vartej in oala. Ouale le punem intrun bol mic, iar din bol le dam drumul pe rand in oala cu apa si se lasa 3-4 min pentru un galbenus cremos. (recomand sa se nu faceti mai mult de 2 oua odata)

4

Pe o farfurie intindem iaurtul si pe deasupra lui turnam untul infuzat cu chili dupa care punem ouale posate deasupra.

Se serveste cu paine prajite

Ingrediente

 4 oua (2 de persoana)
 200 gr iaurt grecesc
 3-4 pita greceasca (sau orice fel de paine prajita merge)
 1 legatura marar
 1 tsp fulgi de chili
 1 tsp chimion (nu chimen!!!)
 1-2 catei usturoi
 25 gr unt
 2 ulei de masline

Indicații

1

Amestecam iaurtul grecesc cu usturoiul dat pe o razatoare fina, sare si piper dupa gust si amestecam bine pana devine o textura cremoasa, iar la final adaugam mararul maruntit.

2

Pentru untul infuzat cu chili avem nevoie de o tigaie mica/micuta in care punem untul si uleiul de masline la incalzit.

Dupa ce untul se topeste adaugam fulgii de chili si praful de chimion si le calim 1-2 minute la foc mic.

3

Pentru ouala posate avem nevoie de o oala umpluta cu 3/4 apa si punem la fiert pana aceasta incepe sa fiarba la foc mic.

Cand incep sa se vada bule mici in apa, adaugam 1 lingura de otet de mere, dupa care cu o lingura vom creea un vartej in oala. Ouale le punem intrun bol mic, iar din bol le dam drumul pe rand in oala cu apa si se lasa 3-4 min pentru un galbenus cremos. (recomand sa se nu faceti mai mult de 2 oua odata)

4

Pe o farfurie intindem iaurtul si pe deasupra lui turnam untul infuzat cu chili dupa care punem ouale posate deasupra.

Se serveste cu paine prajite

Note

Oua Posate In Stil Turcesc