fbpx

Ovocado

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Pentru că sora mea adoră ovocado – adică ouă coapte în coajă de avocado (are până și un tricou preferat cu avocado), am vrut să-i fac o surpriză și să-i pregătesc o gustare, însă voiam ceva mai mult decât un ou într-un avocado. Așa că le-am reinventat, adăugând șuncă și ceapă verde și la final le-am garnisit cu brânză camembert și parmezan. Au ieșit o bunătate. Și cum oul bătut are culoarea galbenă, iar brânza e albă, au ieșit culorile unui ou invers: alb în interior și galben în exterior, ceea ce mi s-a părut simpatic, iar sora mea a fost tare încântată.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 2 avocado
 2 ouă
 sare
 4 felii șuncă Wein Pădurea Neagră
 Frunze de ceapă verde, după gust
 brânză camembert, după gust
 parmezan, după gust

Mod de preparare:

1

Tai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt.

2

Separat, bați ouăle cu sarea, adaugi șunca tăiată cubulețe, ceapa verde tocată mărunt, amesteci bine și umpli cojile de avocado, cu grijă pentru că umplutura e mai mult decât suficientă. Eu am pus și pâine scobită de miez pentru surplusul de ou.

3

Garnisești cu bucățele de brânză camembert și presari puțin parmezan ras (o mână de parmezan e suficient).

4

Dai tava la cuptor aprox 15 minute, la foc mediu.

5

Sunt ideale ca aperitiv sau gustare.

Poftă Bună!

Ingrediente

 2 avocado
 2 ouă
 sare
 4 felii șuncă Wein Pădurea Neagră
 Frunze de ceapă verde, după gust
 brânză camembert, după gust
 parmezan, după gust

Direcții

1

Tai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt.

2

Separat, bați ouăle cu sarea, adaugi șunca tăiată cubulețe, ceapa verde tocată mărunt, amesteci bine și umpli cojile de avocado, cu grijă pentru că umplutura e mai mult decât suficientă. Eu am pus și pâine scobită de miez pentru surplusul de ou.

3

Garnisești cu bucățele de brânză camembert și presari puțin parmezan ras (o mână de parmezan e suficient).

4

Dai tava la cuptor aprox 15 minute, la foc mediu.

5

Sunt ideale ca aperitiv sau gustare.

Poftă Bună!

Ovocado