Pachetelele crocante si aromate sunt perfecte pentru zilele reci de toamna.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spala si se curata merele, dupa care se rad si se pun la calit intr-o tigaie non-aderenta. Dupa ce se inmoaie, se adauga zaharul si scortisoara, se amesteca bine si se mai tin pe foc, la flacara mica 5 minute. Se pune un capac si se lasa la racorit.
Foile de placinta trebuie sa fie lasate la dezghetat pentru a putea fi desprinse.
Se desprine cate o foaie de placinta, se intinde,se unge putin cu ulei si se pune cate o lingura de umplutura de mere, dupa care se indoaie pe margini si se ruleaza. Facem asta cu fiecare foaie si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180°C si coacem pachetelele timp de 15 minute sau pana cand s-au rumenit.
In loc de ulei puteti folosi unt, la temperatura camerei. In pachetele peste mar se pot pune si nuci prajite, pentru aroma si pentru o textura crocanta.
Ingrediente
Indicații
Se spala si se curata merele, dupa care se rad si se pun la calit intr-o tigaie non-aderenta. Dupa ce se inmoaie, se adauga zaharul si scortisoara, se amesteca bine si se mai tin pe foc, la flacara mica 5 minute. Se pune un capac si se lasa la racorit.
Foile de placinta trebuie sa fie lasate la dezghetat pentru a putea fi desprinse.
Se desprine cate o foaie de placinta, se intinde,se unge putin cu ulei si se pune cate o lingura de umplutura de mere, dupa care se indoaie pe margini si se ruleaza. Facem asta cu fiecare foaie si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180°C si coacem pachetelele timp de 15 minute sau pana cand s-au rumenit.
In loc de ulei puteti folosi unt, la temperatura camerei. In pachetele peste mar se pot pune si nuci prajite, pentru aroma si pentru o textura crocanta.