fbpx

Pâine coroniță cu iaurt, bere și semințe

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Pâinea de casă e cea mai bună. Am pregătit de data aceasta o pâine cu iaurt, bere (fără alcool, că așa s-a nimerit), semințe de floarea soarelui, susan, in și mac.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 40 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total2 ore 30 mins

Ingrediente:

 25 g drojdie proaspătă
 200 ml apă călduţă
 150 ml bere (fără alcool)
 3 iaurt
 500 g făină 550
 100 g făină albă (pentru frământat)
 2 (rase) sare
Decor :
 300 ml apă, pentru copt
 Semințe de susan
 Semințe de in
 Semințe de mac
 semințe de floarea soarelui decojite

Mod de preparare:

1

Se fărâmițează drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât cuprinde, amestecând bine. Sarea se adaugă odată cu făina. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină și se frământă, până se obţine un aluat, pufos, ușor moale. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut o oră.

2

Se împarte aluatul în 9 bucăți mici, se rulează, lungindu-le cu dosul palmelor și se împletesc câte 4, se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt, iar a noua bucată de aluat se așază în mijloc și se crestează sub formă de spice.

3

Se mai lasă la crescut cam 30 de minute.

4

Se unge pâinea cu apă, se presară semințe, după gust, se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic aproximativ 50 de minute (sau până consideraţi că e bine coaptă, în funcţie de cuptorul vostru). În cuptor se introduce o altă tavă cu 300 ml apă, pentru ca aburii să frăgezească coaja pâinii. După aproximativ 15 minute, se îndepărtează acea tavă cu apă, pentru ca pâinea să se rumenească ușor.

Ingrediente

 25 g drojdie proaspătă
 200 ml apă călduţă
 150 ml bere (fără alcool)
 3 iaurt
 500 g făină 550
 100 g făină albă (pentru frământat)
 2 (rase) sare
Decor :
 300 ml apă, pentru copt
 Semințe de susan
 Semințe de in
 Semințe de mac
 semințe de floarea soarelui decojite

Direcții

1

Se fărâmițează drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât cuprinde, amestecând bine. Sarea se adaugă odată cu făina. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină și se frământă, până se obţine un aluat, pufos, ușor moale. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut o oră.

2

Se împarte aluatul în 9 bucăți mici, se rulează, lungindu-le cu dosul palmelor și se împletesc câte 4, se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt, iar a noua bucată de aluat se așază în mijloc și se crestează sub formă de spice.

3

Se mai lasă la crescut cam 30 de minute.

4

Se unge pâinea cu apă, se presară semințe, după gust, se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic aproximativ 50 de minute (sau până consideraţi că e bine coaptă, în funcţie de cuptorul vostru). În cuptor se introduce o altă tavă cu 300 ml apă, pentru ca aburii să frăgezească coaja pâinii. După aproximativ 15 minute, se îndepărtează acea tavă cu apă, pentru ca pâinea să se rumenească ușor.

Pâine coroniță cu iaurt, bere și semințe