Paine cu bere

AutorBeeandrone
DificultateÎncepător

O reteta simpla ce nu necesita framantare, pentru o paine rustica si aromata.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

Aluat :
 500 ml faina grau
 400 ml faina secara
 450 ml bere nefiltrata / neagra
 1 tbsp drojdie
 1 tsp sare

Mod de preparare:

Pregatire aluat :
1

Se amesteca intr-un bol incapator cele 2 tipuri de faina si sarea. Dizolvati drojdia in putina apa calda si apoi adaugati-o peste faina si amestecati. Adaugati si berea si amestecati compozitia cu o furcultita pana obtineti o pasta omogena.

Dospire :
2

Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati sa dospeasca timp de 8-12 ore. Dupa ce aluatul a dospit, in vasul in care este, impaturiti-l de 10-15 ori, prinzand de cate o margine si aducand-o in diagonala peste el. Astfel veti sparge bulele din aluat si acesta va deveni mai elastic si mai usor de manevrat. Tapetati cu faina un alt vas si transferati aluatul in acesta.

Coacere :
3

Incingeti bine cuptorul si introduceti in acesta un vas adanc de fonta cu capac (de tip dutch oven), sau o oala (de ciorba) cu capcac. Cand oala s-a incins bine, puneti pe fundul acesteia o foaie de copt decupata rotund, si transferati aluatul. Acum puteti presara peste aluat gris, faina de malai, fulgi de sare, etc. Puneti capcacul si introduceti in cuptor. Dupa 30 de minute scoateti capacul si mai lasati sa se rumeneasca timp de 20-30 de minute.

Ingrediente

Aluat :
 500 ml faina grau
 400 ml faina secara
 450 ml bere nefiltrata / neagra
 1 tbsp drojdie
 1 tsp sare

Indicații

Pregatire aluat :
1

Se amesteca intr-un bol incapator cele 2 tipuri de faina si sarea. Dizolvati drojdia in putina apa calda si apoi adaugati-o peste faina si amestecati. Adaugati si berea si amestecati compozitia cu o furcultita pana obtineti o pasta omogena.

Dospire :
2

Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati sa dospeasca timp de 8-12 ore. Dupa ce aluatul a dospit, in vasul in care este, impaturiti-l de 10-15 ori, prinzand de cate o margine si aducand-o in diagonala peste el. Astfel veti sparge bulele din aluat si acesta va deveni mai elastic si mai usor de manevrat. Tapetati cu faina un alt vas si transferati aluatul in acesta.

Coacere :
3

Incingeti bine cuptorul si introduceti in acesta un vas adanc de fonta cu capac (de tip dutch oven), sau o oala (de ciorba) cu capcac. Cand oala s-a incins bine, puneti pe fundul acesteia o foaie de copt decupata rotund, si transferati aluatul. Acum puteti presara peste aluat gris, faina de malai, fulgi de sare, etc. Puneti capcacul si introduceti in cuptor. Dupa 30 de minute scoateti capacul si mai lasati sa se rumeneasca timp de 20-30 de minute.

Note

Paine cu bere