Paine cu ceapa caramelizata

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Cea mai rapida paine! Fara drojdie, fara framantare!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 450 gr faina
 250 ml lapte
 100 gr iaurt
 2.25 lingurițe praf de copt
 0.5 linguriță bicarbonat de sodiu
 2 cepe
 3 linguri otet balsamic
 1 tsp zahar
 1 tsp sare

Mod de preparare:

1

Se toaca marunt cele doua cepe si se pun intr-o tigaie. Peste ceapa punem otetul si zaharul si lasam la foc mic pentru 15 minute. Cand se evapora lichidul, ceapa este gata.

2

Se amesteca faina cu 2 lingurite rase si inca un sfert de lingurita de praf de copt si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu.

3

Adaugam iaurtul, laptele si amestecam bine.

4

Se adauga ceapa si se incorporeaza.

5

Se face o forma rotunda de paine si se pune in tava (cu foaie de copt).

6

Se da la cuptor pentru 45 de minute la 180°C.

7

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit 15 minute.

Ingrediente

 450 gr faina
 250 ml lapte
 100 gr iaurt
 2.25 lingurițe praf de copt
 0.5 linguriță bicarbonat de sodiu
 2 cepe
 3 linguri otet balsamic
 1 tsp zahar
 1 tsp sare

Indicații

1

Se toaca marunt cele doua cepe si se pun intr-o tigaie. Peste ceapa punem otetul si zaharul si lasam la foc mic pentru 15 minute. Cand se evapora lichidul, ceapa este gata.

2

Se amesteca faina cu 2 lingurite rase si inca un sfert de lingurita de praf de copt si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu.

3

Adaugam iaurtul, laptele si amestecam bine.

4

Se adauga ceapa si se incorporeaza.

5

Se face o forma rotunda de paine si se pune in tava (cu foaie de copt).

6

Se da la cuptor pentru 45 de minute la 180°C.

7

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit 15 minute.

Note

Paine cu ceapa caramelizata