fbpx

Paine cu ovaz

AvatarAutorFlorentina1993
DificultateÎncepător

O paine gustaosa si rapida .

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

 350 g faina integrala
 50 g fulgi de ovaz
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 1 linguriță(e) sare
 1 ou
 330 g lapte batut
 1 linguriță(e) zahar

Mod de preparare:

1

Incingem cuptor la 190 de grade timp de 15 minute (timp in care pregatim aluatul) . Amestecam faina, ovazul, sarea, bicarbonatul si zaharul intr-un castron si facem o gaura in centru.

2

In alt castron amestecam bine oul si laptele batut apoi compozitia obtinuta se pune ingredientele uscate si se amesteca pana rezulta un aluat moale si omogen.

3

Tava in care se pune compozitia se tapeteaza cu faina ( varianta mult mai sigura este foaia de copt ), apoi cu mainile usor unse cu ulei se formeaza aluatul sub forma de bila si se pune in tava, apoi in cuptorul incins pentru 55-60 de minute.

4

Se transfera pe un tocator / grilaj si se lasa la racit.

Pofta buna.

Ingrediente

 350 g faina integrala
 50 g fulgi de ovaz
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 1 linguriță(e) sare
 1 ou
 330 g lapte batut
 1 linguriță(e) zahar

Direcții

1

Incingem cuptor la 190 de grade timp de 15 minute (timp in care pregatim aluatul) . Amestecam faina, ovazul, sarea, bicarbonatul si zaharul intr-un castron si facem o gaura in centru.

2

In alt castron amestecam bine oul si laptele batut apoi compozitia obtinuta se pune ingredientele uscate si se amesteca pana rezulta un aluat moale si omogen.

3

Tava in care se pune compozitia se tapeteaza cu faina ( varianta mult mai sigura este foaia de copt ), apoi cu mainile usor unse cu ulei se formeaza aluatul sub forma de bila si se pune in tava, apoi in cuptorul incins pentru 55-60 de minute.

4

Se transfera pe un tocator / grilaj si se lasa la racit.

Pofta buna.

Paine cu ovaz