Pâine cu porumb

AutorRamona Olaru
DificultateÎncepător

O painica cu un gust tare bun. Eu una am gustat prima data aceasta combinatie de gust in Olanda, apoi am preluat si am facut acasa pentru ca ne-a placut tare mult.

ShareSave
O paine coapta acasa cu faina de porumb
Randamente1 porțieTimp de pregătire3 ore 20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total4 ore

Ingrediente:

 400 gr făină de grâu
 150 gr făină de porumb
 1 tsp sare
 400 ml apă caldă
 1 ½ drojdie uscată
 30 ml ulei

Mod de preparare:

1

Într-un bol încăpător punem făina de grâu, cea de porumb şi sarea şi amestecăm bine. Facem o adâncitură în mijloc şi punem apa călduţă (NU fierbinte!), presărăm deasupra drojdia şi lăsăm să stea 10-15 minute.

2

Frământăm bine totul pentru 5-7 minute. La final încorporăm şi uleiul în pâine astfel încât să obţinem un aluat omogen. Acoperim cu un capac sau un prosop de bucătărie şi lăsăm la odihnit pentru 3 ore, timp în care aluatul va creşte considerabil.

3

Presărăm făină pe blatul de lucru, răsturnăm aluatul şi cu mâna îi dăm forma dorită, apoi îl transferăm într-o tavă pentru cuptor. Lăsăm din nou la crescut pentru o oră-o oră şi jumătate.

4

Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40 de minute.
Scoatem din tavă şi lăsăm pâinea la răcorit pe un fund de lemn sau un grătar special.

Ingrediente

 400 gr făină de grâu
 150 gr făină de porumb
 1 tsp sare
 400 ml apă caldă
 1 ½ drojdie uscată
 30 ml ulei

Indicații

1

Într-un bol încăpător punem făina de grâu, cea de porumb şi sarea şi amestecăm bine. Facem o adâncitură în mijloc şi punem apa călduţă (NU fierbinte!), presărăm deasupra drojdia şi lăsăm să stea 10-15 minute.

2

Frământăm bine totul pentru 5-7 minute. La final încorporăm şi uleiul în pâine astfel încât să obţinem un aluat omogen. Acoperim cu un capac sau un prosop de bucătărie şi lăsăm la odihnit pentru 3 ore, timp în care aluatul va creşte considerabil.

3

Presărăm făină pe blatul de lucru, răsturnăm aluatul şi cu mâna îi dăm forma dorită, apoi îl transferăm într-o tavă pentru cuptor. Lăsăm din nou la crescut pentru o oră-o oră şi jumătate.

4

Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40 de minute.
Scoatem din tavă şi lăsăm pâinea la răcorit pe un fund de lemn sau un grătar special.

Note

Pâine cu porumb