O painica cu un gust tare bun. Eu una am gustat prima data aceasta combinatie de gust in Olanda, apoi am preluat si am facut acasa pentru ca ne-a placut tare mult.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător punem făina de grâu, cea de porumb şi sarea şi amestecăm bine. Facem o adâncitură în mijloc şi punem apa călduţă (NU fierbinte!), presărăm deasupra drojdia şi lăsăm să stea 10-15 minute.
Frământăm bine totul pentru 5-7 minute. La final încorporăm şi uleiul în pâine astfel încât să obţinem un aluat omogen. Acoperim cu un capac sau un prosop de bucătărie şi lăsăm la odihnit pentru 3 ore, timp în care aluatul va creşte considerabil.
Presărăm făină pe blatul de lucru, răsturnăm aluatul şi cu mâna îi dăm forma dorită, apoi îl transferăm într-o tavă pentru cuptor. Lăsăm din nou la crescut pentru o oră-o oră şi jumătate.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40 de minute.
Scoatem din tavă şi lăsăm pâinea la răcorit pe un fund de lemn sau un grătar special.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol încăpător punem făina de grâu, cea de porumb şi sarea şi amestecăm bine. Facem o adâncitură în mijloc şi punem apa călduţă (NU fierbinte!), presărăm deasupra drojdia şi lăsăm să stea 10-15 minute.
Frământăm bine totul pentru 5-7 minute. La final încorporăm şi uleiul în pâine astfel încât să obţinem un aluat omogen. Acoperim cu un capac sau un prosop de bucătărie şi lăsăm la odihnit pentru 3 ore, timp în care aluatul va creşte considerabil.
Presărăm făină pe blatul de lucru, răsturnăm aluatul şi cu mâna îi dăm forma dorită, apoi îl transferăm într-o tavă pentru cuptor. Lăsăm din nou la crescut pentru o oră-o oră şi jumătate.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40 de minute.
Scoatem din tavă şi lăsăm pâinea la răcorit pe un fund de lemn sau un grătar special.