Pâine cu secară

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateIntermediar

Ne place foarte mult cum iese această pâine cu secară, pe care am obținut-o în urma unui experiment cu maiaua uscată de secară. Voi o folosiți?

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 50 minute

Ingrediente:

 200 gr Fulgi de secară
 250 gr Faina tip 650
 10 gr Maia uscată de secară
 10 gr Drojdie uscată
 1 Praf de oregano
 400 ml Apă călduță
 50 ml Ulei

Mod de preparare:

1

Procedeul de realizare nu este foarte complicat. Se amestecă toate ingredientele uscate și se omogenizează cu un tel, apoi se adaugă apa călduță și se incorporează prin frământare manuală.
La final se adaugă și uleiul pentru a strânge cu ușurință tot aluatul sub forma unei bile.

2

Bila de aluat se acoperă și se lasă la dospit circa 30 de minute la temperatura camerei, până își dublează volumul.

3

După dospire se întinde pe blatul înfăinat sub forma dreptunghiulară și se împăturește în 3.
Se așază într-o formă de chec, cu îndoitura în jos și se mai lasă la dospit 10 minute.
Se coace apoi în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 de minute.

4

După coacere se lasă la răcit pe un grătar metalic.
Eu o pregătesc seara, de obicei, iar după răcire o învelesc în hârtie de copt. O feliez abia a doua zi dimineață. Este perfectă pentru sandwich-uri, dar și pentru bruschete.
Dacă încercați rețeta, aștept să reveniți cu impresii!

Ingrediente

 200 gr Fulgi de secară
 250 gr Faina tip 650
 10 gr Maia uscată de secară
 10 gr Drojdie uscată
 1 Praf de oregano
 400 ml Apă călduță
 50 ml Ulei

Indicații

1

Procedeul de realizare nu este foarte complicat. Se amestecă toate ingredientele uscate și se omogenizează cu un tel, apoi se adaugă apa călduță și se incorporează prin frământare manuală.
La final se adaugă și uleiul pentru a strânge cu ușurință tot aluatul sub forma unei bile.

2

Bila de aluat se acoperă și se lasă la dospit circa 30 de minute la temperatura camerei, până își dublează volumul.

3

După dospire se întinde pe blatul înfăinat sub forma dreptunghiulară și se împăturește în 3.
Se așază într-o formă de chec, cu îndoitura în jos și se mai lasă la dospit 10 minute.
Se coace apoi în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 de minute.

4

După coacere se lasă la răcit pe un grătar metalic.
Eu o pregătesc seara, de obicei, iar după răcire o învelesc în hârtie de copt. O feliez abia a doua zi dimineață. Este perfectă pentru sandwich-uri, dar și pentru bruschete.
Dacă încercați rețeta, aștept să reveniți cu impresii!

Pâine cu secară