Gustul bunici
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cernem faina printr-o sita cu gauri mici, apoi o amestecam cu drojdia si zaharul.
Amestecam laptele si apa si le incalzim la foc mic, cca 1 minut. Amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut.
Turnam apa si laptele in centrul fainii, adaugam uleiul si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic.
Intindem, cu mainile, aluatul pe masa usor pudrata cu faina, facem câte 3 rulouri si împletim in 3 pâinea .
Introducem tava in cuptorul stins si o lasam sa dospeasca 30 de minute (de aici si numele retetei), nu mai mult.
Scoatem pâinea din cuptor o dam cu galbenus de ou .
O coacem la 180 g pana este bine crescută si rumenita.
Ingrediente
Indicații
Cernem faina printr-o sita cu gauri mici, apoi o amestecam cu drojdia si zaharul.
Amestecam laptele si apa si le incalzim la foc mic, cca 1 minut. Amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut.
Turnam apa si laptele in centrul fainii, adaugam uleiul si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic.
Intindem, cu mainile, aluatul pe masa usor pudrata cu faina, facem câte 3 rulouri si împletim in 3 pâinea .
Introducem tava in cuptorul stins si o lasam sa dospeasca 30 de minute (de aici si numele retetei), nu mai mult.
Scoatem pâinea din cuptor o dam cu galbenus de ou .
O coacem la 180 g pana este bine crescută si rumenita.