O pâine gustoasă de casă, ușor de făcut, care umple casa de miros de pâine proaspătă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător, adăugăm făina, împreună cu semințele și sarea. Amestecăm și facem o adâncitură în mijlocul făinii.
Cele 20 de grame de drojdie, le amestecăm bine cu lingura de miere în alt bol, până ce obținem un amestec omogen.
Peste făină punem apa caldă și amestecul de miere și drojdie.
Amestecăm compoziția cu lingura la început, apoi frământăm cu mâna, deoarece aluatul va fi greu de amestecat.
Pe o suprafață curată presărăm puțină făină și mai frământăm puțin aluatul, pentru a-i da o formă rotundă.
Într-un bol încăpător, presărăm făină și punem aluatul. Mai presărăm puțină făină și pe aluat și acoperim cu un prosop curat.
Lăsăm aluatul într-un loc călduț la dospit pentru aproximativ 1 oră.
Pâinea o vom coace într-o oală cu capac pe care o punem la încins în cuptor pentru 5-10 minute, la 230 C.
Între timp, pe blatul de lucru presărăm puțină făină și punem aluatul care a crescut.
Scoatem oala din cuptor și punem o hârtie de copt, peste care punem aluatul.
Punem oala cu capacul în cuptorul preîncălzit la 230 C pentru 35 de minute.
Când pâinea se rumenește deasupra, după cele 35 de minute, înlăturăm capacul și mai lăsăm pâinea 20 de minute în cuptor.
Pâinea e gata. O punem pe un grătar la răcit, după care o putem felia.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol încăpător, adăugăm făina, împreună cu semințele și sarea. Amestecăm și facem o adâncitură în mijlocul făinii.
Cele 20 de grame de drojdie, le amestecăm bine cu lingura de miere în alt bol, până ce obținem un amestec omogen.
Peste făină punem apa caldă și amestecul de miere și drojdie.
Amestecăm compoziția cu lingura la început, apoi frământăm cu mâna, deoarece aluatul va fi greu de amestecat.
Pe o suprafață curată presărăm puțină făină și mai frământăm puțin aluatul, pentru a-i da o formă rotundă.
Într-un bol încăpător, presărăm făină și punem aluatul. Mai presărăm puțină făină și pe aluat și acoperim cu un prosop curat.
Lăsăm aluatul într-un loc călduț la dospit pentru aproximativ 1 oră.
Pâinea o vom coace într-o oală cu capac pe care o punem la încins în cuptor pentru 5-10 minute, la 230 C.
Între timp, pe blatul de lucru presărăm puțină făină și punem aluatul care a crescut.
Scoatem oala din cuptor și punem o hârtie de copt, peste care punem aluatul.
Punem oala cu capacul în cuptorul preîncălzit la 230 C pentru 35 de minute.
Când pâinea se rumenește deasupra, după cele 35 de minute, înlăturăm capacul și mai lăsăm pâinea 20 de minute în cuptor.
Pâinea e gata. O punem pe un grătar la răcit, după care o putem felia.