fbpx

Pâine de casă

Autordia.0102
DificultateÎncepător

O pâine gustoasă de casă, ușor de făcut, care umple casa de miros de pâine proaspătă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire55 minsTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

 500 g Făină albă de grâu
 2 linguri(ă) Făină pentru pudrat
 20 g Drojdie proaspătă
 350 ml Apă
 1 linguri(ă) Miere
 1 linguri(ă) Sare
 30 g Amestec de semințe (opțional)

Mod de preparare:

1

Într-un bol încăpător, adăugăm făina, împreună cu semințele și sarea. Amestecăm și facem o adâncitură în mijlocul făinii.

2

Cele 20 de grame de drojdie, le amestecăm bine cu lingura de miere în alt bol, până ce obținem un amestec omogen.

3

Peste făină punem apa caldă și amestecul de miere și drojdie.

4

Amestecăm compoziția cu lingura la început, apoi frământăm cu mâna, deoarece aluatul va fi greu de amestecat.

5

Pe o suprafață curată presărăm puțină făină și mai frământăm puțin aluatul, pentru a-i da o formă rotundă.

6

Într-un bol încăpător, presărăm făină și punem aluatul. Mai presărăm puțină făină și pe aluat și acoperim cu un prosop curat.

7

Lăsăm aluatul într-un loc călduț la dospit pentru aproximativ 1 oră.

8

Pâinea o vom coace într-o oală cu capac pe care o punem la încins în cuptor pentru 5-10 minute, la 230 C.

9

Între timp, pe blatul de lucru presărăm puțină făină și punem aluatul care a crescut.

10

Scoatem oala din cuptor și punem o hârtie de copt, peste care punem aluatul.

11

Punem oala cu capacul în cuptorul preîncălzit la 230 C pentru 35 de minute.

12

Când pâinea se rumenește deasupra, după cele 35 de minute, înlăturăm capacul și mai lăsăm pâinea 20 de minute în cuptor.

13

Pâinea e gata. O punem pe un grătar la răcit, după care o putem felia.

Ingrediente

 500 g Făină albă de grâu
 2 linguri(ă) Făină pentru pudrat
 20 g Drojdie proaspătă
 350 ml Apă
 1 linguri(ă) Miere
 1 linguri(ă) Sare
 30 g Amestec de semințe (opțional)

Direcții

1

Într-un bol încăpător, adăugăm făina, împreună cu semințele și sarea. Amestecăm și facem o adâncitură în mijlocul făinii.

2

Cele 20 de grame de drojdie, le amestecăm bine cu lingura de miere în alt bol, până ce obținem un amestec omogen.

3

Peste făină punem apa caldă și amestecul de miere și drojdie.

4

Amestecăm compoziția cu lingura la început, apoi frământăm cu mâna, deoarece aluatul va fi greu de amestecat.

5

Pe o suprafață curată presărăm puțină făină și mai frământăm puțin aluatul, pentru a-i da o formă rotundă.

6

Într-un bol încăpător, presărăm făină și punem aluatul. Mai presărăm puțină făină și pe aluat și acoperim cu un prosop curat.

7

Lăsăm aluatul într-un loc călduț la dospit pentru aproximativ 1 oră.

8

Pâinea o vom coace într-o oală cu capac pe care o punem la încins în cuptor pentru 5-10 minute, la 230 C.

9

Între timp, pe blatul de lucru presărăm puțină făină și punem aluatul care a crescut.

10

Scoatem oala din cuptor și punem o hârtie de copt, peste care punem aluatul.

11

Punem oala cu capacul în cuptorul preîncălzit la 230 C pentru 35 de minute.

12

Când pâinea se rumenește deasupra, după cele 35 de minute, înlăturăm capacul și mai lăsăm pâinea 20 de minute în cuptor.

13

Pâinea e gata. O punem pe un grătar la răcit, după care o putem felia.

Pâine de casă