Pâinea bunicii
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ametecam făina cu sarea apoi o punem într-un castron, facem o adancitura in mijlocul ei si sfarmam drojdia.
Adaugam apa călduță câte puțin si framantam pana iese un aluat elastic, nu prea tare.
Lasam la dospit o oră!
Punem cuptorul la încins la temperatura de 250°C.
Luam aluatul care s-a dospit între timp si îl impartim în 6 bucati egale pe care le modelam in niste bile.
Ungem tava de copt cu unt si o tapetam cu hartie de copt apoi transferam în ea bilele de aluat.
Le lasam la dospit în tava încă 15 minute.
Când au mai crescut putin le ungem cu galbenusurile batute bine.
Le punem în cuptorul incins in prealabil la 250°C pentru 20 de minute. Vor deveni aurii deasupra când sunt gata.
Pâinea este gata!
Ingrediente
Indicații
Ametecam făina cu sarea apoi o punem într-un castron, facem o adancitura in mijlocul ei si sfarmam drojdia.
Adaugam apa călduță câte puțin si framantam pana iese un aluat elastic, nu prea tare.
Lasam la dospit o oră!
Punem cuptorul la încins la temperatura de 250°C.
Luam aluatul care s-a dospit între timp si îl impartim în 6 bucati egale pe care le modelam in niste bile.
Ungem tava de copt cu unt si o tapetam cu hartie de copt apoi transferam în ea bilele de aluat.
Le lasam la dospit în tava încă 15 minute.
Când au mai crescut putin le ungem cu galbenusurile batute bine.
Le punem în cuptorul incins in prealabil la 250°C pentru 20 de minute. Vor deveni aurii deasupra când sunt gata.
Pâinea este gata!