Pâine de casă by Viorel

AutorNeagu Viorel
DificultateIntermediar

Pâinea bunicii

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

 1 kg Făină
 1 tsp Sare
 50 gr Drojdie proaspătă
 2 Galbenusuri
 700 ml Apa călduță
 50 gr Unt

Mod de preparare:

1

Ametecam făina cu sarea apoi o punem într-un castron, facem o adancitura in mijlocul ei si sfarmam drojdia.

2

Adaugam apa călduță câte puțin si framantam pana iese un aluat elastic, nu prea tare.

3

Lasam la dospit o oră!

4

Punem cuptorul la încins la temperatura de 250°C.

5

Luam aluatul care s-a dospit între timp si îl impartim în 6 bucati egale pe care le modelam in niste bile.

6

Ungem tava de copt cu unt si o tapetam cu hartie de copt apoi transferam în ea bilele de aluat.

7

Le lasam la dospit în tava încă 15 minute.

8

Când au mai crescut putin le ungem cu galbenusurile batute bine.

9

Le punem în cuptorul incins in prealabil la 250°C pentru 20 de minute. Vor deveni aurii deasupra când sunt gata.

10

Pâinea este gata!

Ingrediente

 1 kg Făină
 1 tsp Sare
 50 gr Drojdie proaspătă
 2 Galbenusuri
 700 ml Apa călduță
 50 gr Unt

Indicații

1

Ametecam făina cu sarea apoi o punem într-un castron, facem o adancitura in mijlocul ei si sfarmam drojdia.

2

Adaugam apa călduță câte puțin si framantam pana iese un aluat elastic, nu prea tare.

3

Lasam la dospit o oră!

4

Punem cuptorul la încins la temperatura de 250°C.

5

Luam aluatul care s-a dospit între timp si îl impartim în 6 bucati egale pe care le modelam in niste bile.

6

Ungem tava de copt cu unt si o tapetam cu hartie de copt apoi transferam în ea bilele de aluat.

7

Le lasam la dospit în tava încă 15 minute.

8

Când au mai crescut putin le ungem cu galbenusurile batute bine.

9

Le punem în cuptorul incins in prealabil la 250°C pentru 20 de minute. Vor deveni aurii deasupra când sunt gata.

10

Pâinea este gata!

Note

Pâine de casă by Viorel