Cea mai buna paine de casa din 4 ingrediente.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem 600 ml de apa impreuna cu drojdia si o mana buna de faina, in ploaie, amestecam si lasam 10 minute la odihnit.
Dupa cele 10 minute turnam restul de faina si restul de apa (doar daca este necesar).
Aluatul trebuie sa fie usor lipicios, dar nu se mai adauga faina, ci putem sa ne folosim de putin ulei pentru a desprinde coca.
Intindem aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si impaturim colturile.
Lasam aluatul la dospit o ora, apoi mai impaturim inca de 3 ori.
Mai lasam alta jumatate de ora, se impatureste din nou.
Incingem cuptorul la 250˚C , bagam o tava cu apa in partea de sus si asteptam pana fierbe.
Cand fierbe bagam si painea pentru 20 de minute, si scoatem tava cu apa.
Dam cuptorul la 200˚C si mai lasam 30 de minute in cuptor.
Ingrediente
Indicații
Punem 600 ml de apa impreuna cu drojdia si o mana buna de faina, in ploaie, amestecam si lasam 10 minute la odihnit.
Dupa cele 10 minute turnam restul de faina si restul de apa (doar daca este necesar).
Aluatul trebuie sa fie usor lipicios, dar nu se mai adauga faina, ci putem sa ne folosim de putin ulei pentru a desprinde coca.
Intindem aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si impaturim colturile.
Lasam aluatul la dospit o ora, apoi mai impaturim inca de 3 ori.
Mai lasam alta jumatate de ora, se impatureste din nou.
Incingem cuptorul la 250˚C , bagam o tava cu apa in partea de sus si asteptam pana fierbe.
Cand fierbe bagam si painea pentru 20 de minute, si scoatem tava cu apa.
Dam cuptorul la 200˚C si mai lasam 30 de minute in cuptor.