Paine de casa by Raluca

Autorralucasasu
DificultateIntermediar

Cea mai buna paine de casa din 4 ingrediente.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare50 minuteTimp total2 ore 50 minute

Ingrediente:

 1 kg faina
 7 gr drojdie uscata
 700 ml apa calduta
 20 gr sare

Mod de preparare:

1

Punem 600 ml de apa impreuna cu drojdia si o mana buna de faina, in ploaie, amestecam si lasam 10 minute la odihnit.

2

Dupa cele 10 minute turnam restul de faina si restul de apa (doar daca este necesar).

3

Aluatul trebuie sa fie usor lipicios, dar nu se mai adauga faina, ci putem sa ne folosim de putin ulei pentru a desprinde coca.

4

Intindem aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si impaturim colturile.

5

Lasam aluatul la dospit o ora, apoi mai impaturim inca de 3 ori.

6

Mai lasam alta jumatate de ora, se impatureste din nou.

7

Incingem cuptorul la 250˚C , bagam o tava cu apa in partea de sus si asteptam pana fierbe.

8

Cand fierbe bagam si painea pentru 20 de minute, si scoatem tava cu apa.

9

Dam cuptorul la 200˚C si mai lasam 30 de minute in cuptor.

Ingrediente

 1 kg faina
 7 gr drojdie uscata
 700 ml apa calduta
 20 gr sare

Indicații

1

Punem 600 ml de apa impreuna cu drojdia si o mana buna de faina, in ploaie, amestecam si lasam 10 minute la odihnit.

2

Dupa cele 10 minute turnam restul de faina si restul de apa (doar daca este necesar).

3

Aluatul trebuie sa fie usor lipicios, dar nu se mai adauga faina, ci putem sa ne folosim de putin ulei pentru a desprinde coca.

4

Intindem aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si impaturim colturile.

5

Lasam aluatul la dospit o ora, apoi mai impaturim inca de 3 ori.

6

Mai lasam alta jumatate de ora, se impatureste din nou.

7

Incingem cuptorul la 250˚C , bagam o tava cu apa in partea de sus si asteptam pana fierbe.

8

Cand fierbe bagam si painea pentru 20 de minute, si scoatem tava cu apa.

9

Dam cuptorul la 200˚C si mai lasam 30 de minute in cuptor.

Paine de casa by Raluca