Pâine pentru zilele în care ai rămas fără sau pentru atunci când vrei să miroasă în toată casa a pâine proaspătă de casă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 C.
Pune drojdia uscată peste laptele ușor călduț și amestecă, încât să se dizolve. Lasă deoparte pentru 5 minute.
Între timp, cerne făina într-un bol mare. Peste, adaugă cele 2 ouă, sarea, laptele și uleiul.
Amestecă până când se formează un aluat. După ce s-a format, pune-l pe blatul de lucru presărat cu făină și frământă timp de aproximativ 10 minute, sau până când aluatul devine elastic.
Pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei și asigură-te că tot aluatul este uns. Acoperă bolul cu o folie de plastic și lasă la dospit pentru 40 de minute sau până când își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, pune-l pe blatul de lucru și împarte-l în 6 bucăți egale.
Rulează bucățile ca pe un șnur de aproximativ 30-40 de centimetri.
Împletește 3 bucăți, punând capetele unul peste altul, presând foarte puțin.
După ce au rezultat 2 pâini împletite, pune-le pe o tavă cu hârtie de copt și acoperă-le cu o folie de plastic. Lasă-le să crească pentru 20 de minute.
După ce au crescut, unge-le cu gălbenușul amestecat cu puțină apă rece și opțional, presară semințe de susan.
Pune în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 25-30 de minute.
Ingrediente
Indicații
Preîncălzește cuptorul la 180 C.
Pune drojdia uscată peste laptele ușor călduț și amestecă, încât să se dizolve. Lasă deoparte pentru 5 minute.
Între timp, cerne făina într-un bol mare. Peste, adaugă cele 2 ouă, sarea, laptele și uleiul.
Amestecă până când se formează un aluat. După ce s-a format, pune-l pe blatul de lucru presărat cu făină și frământă timp de aproximativ 10 minute, sau până când aluatul devine elastic.
Pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei și asigură-te că tot aluatul este uns. Acoperă bolul cu o folie de plastic și lasă la dospit pentru 40 de minute sau până când își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, pune-l pe blatul de lucru și împarte-l în 6 bucăți egale.
Rulează bucățile ca pe un șnur de aproximativ 30-40 de centimetri.
Împletește 3 bucăți, punând capetele unul peste altul, presând foarte puțin.
După ce au rezultat 2 pâini împletite, pune-le pe o tavă cu hârtie de copt și acoperă-le cu o folie de plastic. Lasă-le să crească pentru 20 de minute.
După ce au crescut, unge-le cu gălbenușul amestecat cu puțină apă rece și opțional, presară semințe de susan.
Pune în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 25-30 de minute.