Paine fara framantare

AutorHometown_flavours
DificultateÎncepător

Paine fara framantare.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total3 ore

Ingrediente:

 500 gr faina
 7 gr drojdie uscata
 1 tsp zahar
 10 gr sare
 350 gr apa

Mod de preparare:

1

Intr-un recipient punem cele 350 g de apa impreuna cu cele 7 g de drojdie uscata si 1 lingurita de zahar.

2

Intre timp intr-un vas incapator punem faina impreuna cu sarea si adaugam amestecul pe care l-am facut mai devreme. Cu ajutorul unei linguri amestecam aluatul. Nu va ingrijorati, aluatul o sa fie moale si asa trebuie sa ramana.

3

Dupa ce v-ati asigurat ca toate ingredientele sunt amestecate lasati aluatul la dospit 2h.

4

Cu 15 min inainte sa se termine cele 2h, bagati in cuptor o oala cu capac la 200 grade.

5

Cand cele 2h de dospit s-au terminat, presarati pe masa de lucru faina, rasturnati aluatul pe masa si acoperiti painea cu faina, astfel incat aluatul sa nu mai fie lipicios. Atentie, faina nu trebuie incorporata in aluat, aluatul doar trebuie acoperit cu faina pe toate partile.

6

Cu mare grija scoateti oala din cuptor, puneti painea in oala si acoperiti cu capacul. Painea se lasa in cuptor 30 min cu capac, apoi in ultimele 10 min capacul se scoate, pentru a se rumenii painea.

7

Cel mai greu pas, asteptarea! Dupa ce scoateti painea din cuptor asteptati sa se raceasca complet, abia dupa o puteti taia si gusta.

Ingrediente

 500 gr faina
 7 gr drojdie uscata
 1 tsp zahar
 10 gr sare
 350 gr apa

Indicații

1

Intr-un recipient punem cele 350 g de apa impreuna cu cele 7 g de drojdie uscata si 1 lingurita de zahar.

2

Intre timp intr-un vas incapator punem faina impreuna cu sarea si adaugam amestecul pe care l-am facut mai devreme. Cu ajutorul unei linguri amestecam aluatul. Nu va ingrijorati, aluatul o sa fie moale si asa trebuie sa ramana.

3

Dupa ce v-ati asigurat ca toate ingredientele sunt amestecate lasati aluatul la dospit 2h.

4

Cu 15 min inainte sa se termine cele 2h, bagati in cuptor o oala cu capac la 200 grade.

5

Cand cele 2h de dospit s-au terminat, presarati pe masa de lucru faina, rasturnati aluatul pe masa si acoperiti painea cu faina, astfel incat aluatul sa nu mai fie lipicios. Atentie, faina nu trebuie incorporata in aluat, aluatul doar trebuie acoperit cu faina pe toate partile.

6

Cu mare grija scoateti oala din cuptor, puneti painea in oala si acoperiti cu capacul. Painea se lasa in cuptor 30 min cu capac, apoi in ultimele 10 min capacul se scoate, pentru a se rumenii painea.

7

Cel mai greu pas, asteptarea! Dupa ce scoateti painea din cuptor asteptati sa se raceasca complet, abia dupa o puteti taia si gusta.

Paine fara framantare