În cazul în care îți dorești să mănânci o pâine mai specială, plină de aromă, pâinea împletită cu pesto de busuioc e alegerea perfectă. Crocantă la exterior, moale și pufoasă în interior, te va cuceri cu aromă intensă de busuioc.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune făina, sarea și drojdia într-un bol și amestecă-le bine. Adaugă apa și uleiul și frământă pentru aproximativ 5 minute.
Acoperă apoi bolul și lasă aluatul la dospit pentru o oră, cât să își dubleze volumul.
Întinde mai apoi aluatul într-o formă dreptunghiulară, întinde pesto pe toată spurafața lui și apoi rulează-l.
Taie aluatul în două, pe lungime și împletește cele 2 bucăți. Pune pâinea în tavă și las-o acoperită pentru 40 de minute.
Preîncălzește cuptorul la 180 °C și dă aluatul cu pensula cu ou bătut cu lapte. Dă la cuptor pentru 35-40 de minute și apoi servește când se răcește.
Ingrediente
Indicații
Pune făina, sarea și drojdia într-un bol și amestecă-le bine. Adaugă apa și uleiul și frământă pentru aproximativ 5 minute.
Acoperă apoi bolul și lasă aluatul la dospit pentru o oră, cât să își dubleze volumul.
Întinde mai apoi aluatul într-o formă dreptunghiulară, întinde pesto pe toată spurafața lui și apoi rulează-l.
Taie aluatul în două, pe lungime și împletește cele 2 bucăți. Pune pâinea în tavă și las-o acoperită pentru 40 de minute.
Preîncălzește cuptorul la 180 °C și dă aluatul cu pensula cu ou bătut cu lapte. Dă la cuptor pentru 35-40 de minute și apoi servește când se răcește.