fbpx

Pâine împletită, cu pesto de busuioc

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateAvansat

În cazul în care îți dorești să mănânci o pâine mai specială, plină de aromă, pâinea împletită cu pesto de busuioc e alegerea perfectă. Crocantă la exterior, moale și pufoasă în interior, te va cuceri cu aromă intensă de busuioc.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 55 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total2 ore 35 mins

Ingrediente:

 200 g făină spelta
 200 g făină de grâu
 250 ml apă călduță
 10 g drojdie uscată
 1 linguriță(e) sare
 2 linguriță(e) ulei de măsline
 5 linguri(ă) pesto de busuioc
 1 ou
 2 linguriță(e) lapte

Mod de preparare:

1

Pune făina, sarea și drojdia într-un bol și amestecă-le bine. Adaugă apa și uleiul și frământă pentru aproximativ 5 minute.

2

Acoperă apoi bolul și lasă aluatul la dospit pentru o oră, cât să își dubleze volumul.

3

Întinde mai apoi aluatul într-o formă dreptunghiulară, întinde pesto pe toată spurafața lui și apoi rulează-l.

4

Taie aluatul în două, pe lungime și împletește cele 2 bucăți. Pune pâinea în tavă și las-o acoperită pentru 40 de minute.

5

Preîncălzește cuptorul la 180 °C și dă aluatul cu pensula cu ou bătut cu lapte. Dă la cuptor pentru 35-40 de minute și apoi servește când se răcește.

Ingrediente

 200 g făină spelta
 200 g făină de grâu
 250 ml apă călduță
 10 g drojdie uscată
 1 linguriță(e) sare
 2 linguriță(e) ulei de măsline
 5 linguri(ă) pesto de busuioc
 1 ou
 2 linguriță(e) lapte

Direcții

1

Pune făina, sarea și drojdia într-un bol și amestecă-le bine. Adaugă apa și uleiul și frământă pentru aproximativ 5 minute.

2

Acoperă apoi bolul și lasă aluatul la dospit pentru o oră, cât să își dubleze volumul.

3

Întinde mai apoi aluatul într-o formă dreptunghiulară, întinde pesto pe toată spurafața lui și apoi rulează-l.

4

Taie aluatul în două, pe lungime și împletește cele 2 bucăți. Pune pâinea în tavă și las-o acoperită pentru 40 de minute.

5

Preîncălzește cuptorul la 180 °C și dă aluatul cu pensula cu ou bătut cu lapte. Dă la cuptor pentru 35-40 de minute și apoi servește când se răcește.

Pâine împletită, cu pesto de busuioc