Pâine împletită, cu pesto de busuioc

AutorFlavor Tailors
DificultateAvansat

În cazul în care îți dorești să mănânci o pâine mai specială, plină de aromă, pâinea împletită cu pesto de busuioc e alegerea perfectă. Crocantă la exterior, moale și pufoasă în interior, te va cuceri cu aromă intensă de busuioc.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 55 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total2 ore 35 minute

Ingrediente:

 200 gr făină spelta
 200 gr făină de grâu
 250 ml apă călduță
 10 gr drojdie uscată
 1 tsp sare
 2 tsp ulei de măsline
 5 tbsp pesto de busuioc
 1 ou
 2 tsp lapte

Mod de preparare:

1

Pune făina, sarea și drojdia într-un bol și amestecă-le bine. Adaugă apa și uleiul și frământă pentru aproximativ 5 minute.

2

Acoperă apoi bolul și lasă aluatul la dospit pentru o oră, cât să își dubleze volumul.

3

Întinde mai apoi aluatul într-o formă dreptunghiulară, întinde pesto pe toată spurafața lui și apoi rulează-l.

4

Taie aluatul în două, pe lungime și împletește cele 2 bucăți. Pune pâinea în tavă și las-o acoperită pentru 40 de minute.

5

Preîncălzește cuptorul la 180 °C și dă aluatul cu pensula cu ou bătut cu lapte. Dă la cuptor pentru 35-40 de minute și apoi servește când se răcește.

Ingrediente

 200 gr făină spelta
 200 gr făină de grâu
 250 ml apă călduță
 10 gr drojdie uscată
 1 tsp sare
 2 tsp ulei de măsline
 5 tbsp pesto de busuioc
 1 ou
 2 tsp lapte

Indicații

1

Pune făina, sarea și drojdia într-un bol și amestecă-le bine. Adaugă apa și uleiul și frământă pentru aproximativ 5 minute.

2

Acoperă apoi bolul și lasă aluatul la dospit pentru o oră, cât să își dubleze volumul.

3

Întinde mai apoi aluatul într-o formă dreptunghiulară, întinde pesto pe toată spurafața lui și apoi rulează-l.

4

Taie aluatul în două, pe lungime și împletește cele 2 bucăți. Pune pâinea în tavă și las-o acoperită pentru 40 de minute.

5

Preîncălzește cuptorul la 180 °C și dă aluatul cu pensula cu ou bătut cu lapte. Dă la cuptor pentru 35-40 de minute și apoi servește când se răcește.

Pâine împletită, cu pesto de busuioc