Paine pufoasa

AutorGranci Ana
DificultateIntermediar

Cea mai buna paine, este cea facuta in casa . Mirosul, nu mai zic. 😁

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 1 kg faina de grau
 2 sare
 50 ml ulei
 1 tsp zahar
 25 gr drojdie proaspata

Mod de preparare:

1

Intr-o cana punem drojdia ,lingurita de zahar si putina apa calduta cat sa se dizolve drojdia apoi adaugam 2 linguri de faina .Lasam amestecul la crescut 5-10 minute.

2

Restul de faina il punem intr-un vas incapator si facem o gaula in mijlocul fainii unde adaugam amestecul care a crescut adica maiaua noastra. Intr-o parte a fainii adaugam sarea si apoi putin cate putin apa calduta pana ajungem la un aluat potrivit nici moale dar nici tare.

3

Adaugam putin cate putin ulei si framantam pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de maini.

4

Il lasam la dospit o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

5

II dam forma, o punem in tava si o dam la cuptor la 170-180˚C pentru 40-50 de minute.

Ingrediente

 1 kg faina de grau
 2 sare
 50 ml ulei
 1 tsp zahar
 25 gr drojdie proaspata

Indicații

1

Intr-o cana punem drojdia ,lingurita de zahar si putina apa calduta cat sa se dizolve drojdia apoi adaugam 2 linguri de faina .Lasam amestecul la crescut 5-10 minute.

2

Restul de faina il punem intr-un vas incapator si facem o gaula in mijlocul fainii unde adaugam amestecul care a crescut adica maiaua noastra. Intr-o parte a fainii adaugam sarea si apoi putin cate putin apa calduta pana ajungem la un aluat potrivit nici moale dar nici tare.

3

Adaugam putin cate putin ulei si framantam pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de maini.

4

Il lasam la dospit o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

5

II dam forma, o punem in tava si o dam la cuptor la 170-180˚C pentru 40-50 de minute.

Note

Paine pufoasa