Pâine pufoasă

AutorDia și Bucătăria🍴
DificultateIntermediar

Caldă, crocantă la exterior, moale, fierbinte în interior... e irezistibilă.

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 1 kg fFăină
 700 ml apă călduță
 20 gr drojdie uscată
 1 tsp zahăr
 1 tsp sare

Mod de preparare:

1

Am folosit 1 kg de făină, am adăugat 20 g drojdie, o linguriță de sare, una de zahăr și 700 ml apă călduță.

2

Frământăm și batem bine painea, apoi o lăsăm să se odihnească aproximativ o oră acoperită cu folie de plastic, timp în care si-a dublat volumul.

3

O scoatem din bol, o așezăm pe o hârti pergament cu puțină făină, îi dăm formă și o crestăm.

4

Am copt-o în vas de lut cu capac,pentru aproximativ 40 de minute la foc puternic. Rezultatul e bun ca pâinea caldă.😍🤪
Din acest aluat vă ies 2 pâinici mai mici sau una mare, ca a mea. Spor la frământat și la mâncat pâine caldă!

Ingrediente

 1 kg fFăină
 700 ml apă călduță
 20 gr drojdie uscată
 1 tsp zahăr
 1 tsp sare

Indicații

1

Am folosit 1 kg de făină, am adăugat 20 g drojdie, o linguriță de sare, una de zahăr și 700 ml apă călduță.

2

Frământăm și batem bine painea, apoi o lăsăm să se odihnească aproximativ o oră acoperită cu folie de plastic, timp în care si-a dublat volumul.

3

O scoatem din bol, o așezăm pe o hârti pergament cu puțină făină, îi dăm formă și o crestăm.

4

Am copt-o în vas de lut cu capac,pentru aproximativ 40 de minute la foc puternic. Rezultatul e bun ca pâinea caldă.😍🤪
Din acest aluat vă ies 2 pâinici mai mici sau una mare, ca a mea. Spor la frământat și la mâncat pâine caldă!

Note

Pâine pufoasă