Caldă, crocantă la exterior, moale, fierbinte în interior... e irezistibilă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am folosit 1 kg de făină, am adăugat 20 g drojdie, o linguriță de sare, una de zahăr și 700 ml apă călduță.
Frământăm și batem bine painea, apoi o lăsăm să se odihnească aproximativ o oră acoperită cu folie de plastic, timp în care si-a dublat volumul.
O scoatem din bol, o așezăm pe o hârti pergament cu puțină făină, îi dăm formă și o crestăm.
Am copt-o în vas de lut cu capac,pentru aproximativ 40 de minute la foc puternic. Rezultatul e bun ca pâinea caldă.😍🤪
Din acest aluat vă ies 2 pâinici mai mici sau una mare, ca a mea. Spor la frământat și la mâncat pâine caldă!
Ingrediente
Indicații
Am folosit 1 kg de făină, am adăugat 20 g drojdie, o linguriță de sare, una de zahăr și 700 ml apă călduță.
Frământăm și batem bine painea, apoi o lăsăm să se odihnească aproximativ o oră acoperită cu folie de plastic, timp în care si-a dublat volumul.
O scoatem din bol, o așezăm pe o hârti pergament cu puțină făină, îi dăm formă și o crestăm.
Am copt-o în vas de lut cu capac,pentru aproximativ 40 de minute la foc puternic. Rezultatul e bun ca pâinea caldă.😍🤪
Din acest aluat vă ies 2 pâinici mai mici sau una mare, ca a mea. Spor la frământat și la mâncat pâine caldă!